Artykuł:
Kaczka i gęś w stylu fusion już od poniedziałku w hotelu Westin
Napisany przez The Westin Warsaw, dnia 2010-10-11 15:11:57
Od poniedziałku 11 października restauracja Fusion w warszawskim hotelu Westin serwować będzie rarytasy z kaczką i gęsią w roli głównej. W specjalnej karcie dań pojawi się osiem nowych potraw. Promocja trwać będzie do 7 listopada br.
Drób pojawi się w przystawkach, zupach i daniach głównych w różnych odsłonach. Szefowi kuchni hotelu Westin – Januszowi Korzyńskiemu, zależało na pokazaniu różnorodności wykorzystania mięsa kaczego w kulinariach.
- Mus z gęsi z galaretką z winogron i ciastkiem tymiankowym z morelą w cenie 38 PLN
- Lazania z gęsiej wątróbki “Foie Gras” i małż św. Jakuba z „kawiorem” Wasabi i ostrym sosem mango w cenie 58 PLN
- Gęś nadziewana rakami i dzikim ryżem podawana z musem z selera i wanilii w cenie 64 PLN
- Pieczona gęś w świeżych ziołach i orzechach podawana z gretiną z batatów i pieczonym kalafiorem oraz sosem z prawdziwków w cenie 66 PLN
Użyte tagi: sheraton, westin, hotele w warszawie, warszawa, obiekty konferencyjne w warszawie
Zobacz także:
- Festiwal najwspanialszych dań z homara w warszawskim Sheratonie
- Nowe menu w restauracji The Oriental
- Globalny kryzys finansowy, a branża hotelarska w Polsce
- Wyśmienite rybne kreacje w orientalnej odsłonie zagościły w menu restauracji The Oriental w hotelu Sheraton Warsaw
- Mięsne szaleństwo w restauracji Fusion w hotelu Westin