Artykuł:
Konkursy cukiernicze Eko-ciastko 2010 podczas Targów Gastro Hotel
Napisany przez www.e-konferencje.pl, dnia 2010-10-04 13:13:04
W dniach 6-8 października w Hali AWF przy ul. Paderewskiego 35 we Wrocławiu odbędą się dedykowane dla branży gastronomiczno-hotelarskiej targi Gastro- Hotel. Dolnośląska Loża Kulinarna przy współpracy organizatora targów oraz Urzędu Marszałkowskiego organizuje w trakcie „Gastro Hotel” konkursy cukiernicze przeznaczone zarówno dla amatorów, jak też profesjonalistów.
Konkursy cukiernicze odbędą się w środę 6 października. Wydarzenie to ma się przyczynić do popularyzacji ekologicznych produktów regionalnych i dlatego też w składzie konkursowych smakołyków znajdzie się miód wrzosowy z Borów Dolnośląskich oraz organiczny syrop malinowy z Doliny Baryczy. Obowiązkowym składnikiem będzie również czekolada. Zdobywcy trzech pierwszych miejsc konkursu „Eko-ciastko 2010” pojadą na 2-dniowe szkolenie z zakresu cukiernictwa organizowane przez firmę Unifine F&BI (znanego europejskiego producenta dodatków do cukiernictwa) w Centrum Szkoleniowym w Przeźmierowie koło Poznania.
http://dlk.org.pl/
http://gastro-hotel.pl/
Więcej informacji udzieli Państwu:
Robert Dmochewicz , rzecznik@dlk.org.pl
Użyte tagi: targi turystyczne, targi gastro hotel, wrocław, targi
Zobacz także:
- Specjalna gra miejska jedną z atrakcji Międzynarodowych TargówTurystycznych Wrocław 2010
- Forum SPA: Wiedza, Kompetencje, Inspiracja podczas MTT Wrocław 2010
- Targi Gastro-Hotel 2010
- Ponad 12 tysięcy odwiedzających pojawiło się przez weekend we wrocławskiej Hali Stulecia
- Targi dla Gastronomów i Hotelarzy Wrocław