Artykuł:
Wyśmienite rybne kreacje w orientalnej odsłonie zagościły w menu restauracji The Oriental w hotelu Sheraton Warsaw
Napisany przez Sheraton Warsaw Hotel, dnia 2010-06-15 13:15:18
Warszawa, 15 czerwca 2010 r. – W restauracji The Oriental nastał czas na orientalne rybobranie. Zapraszamy do skosztowania unikalnego menu rybnego, w którym dominują najwykwintniejsze ryby oraz orientalne przyprawy.
Już od dziś do końca lipca menu restauracji The Oriental wzbogaci się o wyjątkowe rybne smaki. Ryba tropikalna Lucjan oraz sola, uważana za najwykwintniejszą rybę świata, to tylko niektóre z rarytasów przygotowanych przez Szefa Kuchni restauracji. Oto kilka dań które znajdą się w karcie restauracji:
- Grillowana ryba kurek z pastą z pieczonego bakłażana z miętą, kolendrą i chilli, podana z czerwonym sosem curry z ananasem i bazylią;
- Ryba Lucjan duszona w indyjskim pomidorowym curry z orientalnymi ziemniakami taro;
- Sola marynowana w soku z limonki, z zielonym chilli i kolendrą, podana z grillowanymi szparagami i tajskim ryżem z krewetkami.
Użyte tagi: sheraton, le meridien, westin, hotele, hotele spa, sheraton warszawa, warszawa, hotele w warszawie
Zobacz także:
- Światły krok, hotele sieci Starwood Hotels & Resorts gaszą światła w poszanowaniu „Godziny dla Ziemi”2010
- Sheraton Krakow ma nowego Dyrektora Sprzedaży i Marketingu
- Wykwintne szparagi otwierają podwoje do królestwa szlachetnego smaku w restauracjach hoteli Sheraton Warsaw i The Westin Warsaw
- Mięsne szaleństwo w restauracji Fusion w hotelu Westin
- Letnie Weekendowe Grillowanie w Pubie SomePlace Else (Sheraton Poznan)