Artykuły i poradniki Radisson Blu Hotel Kraków:
Zimowe menu w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Wraz z nadchodzącą zimą uległo zmianie menu restauracji Milk&Co w Hotelu Radisson Blu Kraków. Nowe menu – wspólne dzieło Szefa Kuchni Stanisława Bobowskiego i jego zespołu, to w większości dania z ryb i owoców morza, produktów sezonowych i tych pozyskiwanych od lokalnych dostawców. W menu znalazły się zarówno sprawdzone potrawy, jak i nowości – w tym te przyrządzane na japońskim Teppanyaki.
VIII aukcja na rzecz dzieci w Radisson Blu Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W piątek 29 listopada o godzinie 18.00, w Radisson Blu Hotel Kraków odbędzie się ósma charytatywna aukcja dzieł sztuki – „Podaruj Dzieciom Uśmiech”. Dochód ze sprzedaży obrazów, rzeźb i grafik trafi jak w poprzednich latach do Domu Dziecka im. Jana Brzechwy w Krakowie.
Tajemnice tajskiej kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Kto spróbuje ten polubi. Dlaczego kuchnia tajska tak łatwo zdobywa nasze serca i podniebienia? Do rozwikłania zagadki w czym tkwi jej sekret i tajemnica zaprasza Radisson Blu hotel Kraków, który w ramach listopadowego bufetu Surf&Turf serwuje w swojej restauracji najlepsze smakołyki tego kraju.
Dziczyzna i Grzyby – jesienne przysmaki w Milk&Co
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Złota polska jesień to bogactwo dojrzałych owoców i warzyw w otoczeniu ciepłych barw różnokolorowych liści. Aromat suszonych grzybów i jabłek dojrzałych w słońcu wypełnia kuchenne zaplecza. Wraz z nadejściem października restauracja Milk&Co w Radisson Blu Hotel Kraków serwuje najlepsze dania jesieni przygotowane na bazie dziczyzny i grzybów.
Radisson Blu Hotel Kraków: jesień w amerykańskim stylu
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Kuchnia amerykańska? To nie tylko fast food. To obfitość i różnorodność smaków – soczyste amerykańskie steki, oryginalne hamburgery, czekoladowe brownie, a także wiele innych przysmaków będzie można skosztować w ramach wrześniowego bufetu Surf&Turf serwowanego w restauracji Milk&Co w Radisson Blu Hotel Kraków.
Krakow Business Run – Agnieszka będzie mogła chodzić
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W niedzielę 15 września w atmosferze zdrowej, sportowej rywalizacji odbył się charytatywny bieg biznesowy Krakow Business Run 2013. By pomóc Agnieszce, podopiecznej Fundacji Jaśka Meli Poza Horyzonty, swój udział zgłosiło 2200 osób, czyli 440 pięcioosobowych zespołów, reprezentujących 180 małopolskich firm. Dzięki nim udało się zebrać prawie 200 000 zł. Współorganizatorem biegu jest Radisson Blu Hotel Kraków.
Końcowe odliczanie do Krakow Business Run 2013
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W niedzielę 15 września o godzinie 10:30 z Rynku Głównego w Krakowie wystartuje po raz drugi charytatywny bieg biznesowy Krakow Business Run. Dla Agnieszki Harasim – podopiecznej Fundacji Jaśka Meli Poza Horyzonty, weźmie w nim udział 2200 osób, czyli 440 pięcioosobowych sztafet zgłoszonych przez ponad 180 małopolskich firm.
Sztafeta Dookoła Świata wyruszyła z Krakowa
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Ponad dwadzieścia miast na całym świecie utworzy wyjątkową społeczność przyjaciół charytatywnego biegu biznesowego Krakow Business Run 2013. Przez Europę, Afrykę, Stany Zjednoczone, Azję i Oceanię z hotelu do hotelu, z miasta do miasta i z kontynentu na kontynent podawana będzie niebieska pałeczka sztafetowa. Z inicjatywy Radisson Blu Hotel Kraków świat połączy się z podopieczną Fundacji Jaśka Meli Poza Horyzonty, której dedykowany jest bieg.
Kucharze Radisson Blu Hotel Kraków „ugotują” Transatlantyk Festival Poznań.
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W ramach festiwalu Transatlantyk 2013 odbędzie się projekcja filmu „Historia ruchu Slow Food”. Po jego emisji obędzie się uroczysta kolacja, którą przygotują znakomici polscy kucharze, propagujący ideę Slow Food. Co smakowitego przygotują? Na to pytanie odpowiada Executive Sous Chef Radisson Blu Hotel Kraków – Miłosz Kowalski.
Lekcja gotowania w Radisson Blu Hotel Kraków za zimowy deser
PR
Kilka słów:
Aby sprawić sobie odrobinę przyjemności w leniwy zimowy wieczór, nic nie zastąpi przygotowania pysznego deseru. Teraz pojawia się okazja do kulinarnych fantazji – trwa nowy konkurs Facebook zorganizowany przez Radisson Blu Hotel Kraków. Pomysłodawca przepisu na najciekawszy deser weźmie udział w lekcji gotowania prowadzonej przez Stanisława Bobowskiego – Szefa Kuchni hotelu.