Artykuły i poradniki Restauracja:
Hotel Matecznik – budujemy hotel z Natury
M-S-M
Kilka słów:
Hotel Matecznik, powstający dumnie w Białowieży, sercu Krainy Żubra, przygotowuje się do wiosny i sezonu urlopowego. Do otwarcia obiektu pozostało tylko kilka miesięcy.
Manor House SPA – enklawa dla dorosłych
Manor House SPA**** - Pałac Odrowążów*****
Kilka słów:
Wiele hoteli na całym świecie, wychodząc naprzeciw potrzebom swoich gości, wprowadza zasady dotyczące wieku dzieci, z którymi rodzice wybierają się na wypoczynek. SPA to miejsce, w którym wypoczywamy i delektujemy się ciszą. Do Polski także dotarł ten trend – Manor House SPA Pałac Odrowążów wprowadza „strefę tylko dla dorosłych”, w wielu krajach nazywaną „children free zone”.
Mistrzowie kulinarni podczas Targów EuroGastro 2014
J Krzysiek
Kilka słów:
Podczas 18. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014, które odbędą się w dniach 26-28 marca br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie, będzie można spotkać kulinarnych mistrzów. Obecność potwierdzili Robert Sowa, Teo Vafidis oraz Marcin Budynek, którzy od lat popularyzują sztukę kulinarną.
Sale konferencyjne na 1000 osób
J Krzysiek
Kilka słów:
Konferencja na 1000 osób to duże przedsięwzięcie, dlatego do organizacji takiego spotkania potrzebny jest odpowiedni obiekt. Przedstawiamy Państwu cztery sale konferencyjne, które są w stanie pomieścić taką liczbę uczestników.
Uczta polskich smaków w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W styczniu w ramach Bufetu Surf&Turf w hotelu Radisson Blu Kraków gości zaskoczy regionalna kuchnia polska. Na talerzach zagoszczą przysmaki podhalańskie, podkarpackie, lubelskie, wielkopolskie i inne. To dobra okazja by w jednym miejscu skosztować potraw i lokalnych przysmaków znajdujących się w kanonie kulinarnym tak wielu zakątków kraju.
Hotel SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie - Najlepsze Konferencyjne SPA
Hotel SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie
Kilka słów:
W ostatni dzień grudnia zostały ogłoszone wyniki renomowanego w branży plebiscytu Spa Prestige Awards 2013, organizowanego przez Comfortum - właściciela portalu SPA INFO oraz przez magazyn EDEN.
Sale konferencyjne na 500 osób
M-S-M
Kilka słów:
Konferencje na 500 i więcej osób trzeba już zaliczyć do dużych konferencji, dlatego warto zastanowić się nad tym, jakie obiekty są w stanie sprostać wymaganiom organizacyjnym takich wydarzeń?
Zimowe menu w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Wraz z nadchodzącą zimą uległo zmianie menu restauracji Milk&Co w Hotelu Radisson Blu Kraków. Nowe menu – wspólne dzieło Szefa Kuchni Stanisława Bobowskiego i jego zespołu, to w większości dania z ryb i owoców morza, produktów sezonowych i tych pozyskiwanych od lokalnych dostawców. W menu znalazły się zarówno sprawdzone potrawy, jak i nowości – w tym te przyrządzane na japońskim Teppanyaki.
Ciekawe sale konferencyjne na sezon zimowy 2013/2014
J Krzysiek
Kilka słów:
Sezon zimowy tuż tuż... Pracownicy firm, instytucji powoli szykują się do wyjazdów w góry na konferencje połączone z odpoczynkiem i zabawami integracyjnymi. Polecamy więc ciekawe sale konferencyjne na sezon zimowy 2013/2014.
Dziczyzna i Grzyby – jesienne przysmaki w Milk&Co
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Złota polska jesień to bogactwo dojrzałych owoców i warzyw w otoczeniu ciepłych barw różnokolorowych liści. Aromat suszonych grzybów i jabłek dojrzałych w słońcu wypełnia kuchenne zaplecza. Wraz z nadejściem października restauracja Milk&Co w Radisson Blu Hotel Kraków serwuje najlepsze dania jesieni przygotowane na bazie dziczyzny i grzybów.