Artykuły i poradniki Restauracja:
Miesiąc z kaczką orientalną w roli głównej w restauracji The Oriental
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Od 4 kwietnia karta dań restauracji The Oriental w warszawskim Sheratonie zdominowana zostanie przez kaczkę orientalną. Szef kuchni Aprochet Inboom serwować ją będzie na wiele sposobów, jednak zawsze pieczoną w tradycyjny orientalny sposób oraz z typowymi dla tej części świata przyprawami: korą cynamonową, anyżem, a także dodatkami jak liczi.
Sale konferencyjne reklamują się na e-konferencje.pl
M-S-M
Kilka słów:
Od kilku dni sale konferencyjne zlokalizowane przykładowo w: biurowcach, restauracjach, kinach, teatrach, uczelniach mogą reklamować się w prestiżowym serwisie www.e-konferencje.pl
Szczęście Dzieci – druga edycja akcji w Radisson Blu Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Radisson Blu Hotel Kraków ogłosił drugą edycję akcji charytatywnej pod hasłem „Szczęście Dzieci”. Jak poprzednia polega ona na sprzedaży kolorowych bransoletek – cegiełek, z których dochód zostanie przeznaczony na rzecz domu dziecka im. Jana Brzechwy w Krakowie.
Hotele Sheraton, Westin i Le Meridien Bristol gaszą światło
Le Meridien Bristol
Kilka słów:
Już po raz trzeci sześć polskich obiektów sieci Starwood przyłączy się do międzynarodowej akcji „Godzina dla Ziemi”. W ten sposób hotele po raz kolejny zaznaczą swoje zaangażowanie w promocję ekologii.
Wiosna fusion – organiczne menu w hotelu Westin
PR
Kilka słów:
Restauracja Fusion w warszawskim hotelu Westin wprowadziła do swojej oferty nowe wiosenne menu, w którym znajdą się produkty organiczne. Kunszt szefa kuchni sprawia, że wiosenne lekkie menu smakuje wspaniale, a przy okazji pozwoli zadbać o sylwetkę.
Surf & Turf - gorący duet owoców morza i doskonałych mięs w Radisson Blu Hotel Kraków
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Co zrobić by ostatnim tygodniom polskiej zimy dodać nieco gorącego śródziemnomorskiego słońca? Odpowiedź znajduje się w kuchni... a dokładniej w coraz bardziej u nas lubianych daniach Surf&Turf. W marcu szczególnie poleca je Piotr Pabisiak – Szef Kuchni hotelu Radisson Blu w Krakowie.
Festiwal najwspanialszych dań z homara w warszawskim Sheratonie
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Marzec upłynie w warszawskim Sheratonie pod hasłem króla skorupiaków. Przez cały miesiąc w restauracji The Oriental będzie można spróbować wyśmienitych dań z homarem w roli głównej.
Walentynki w hotelach Sheraton i The Westin Warsaw
The Westin Warsaw
Kilka słów:
Jak co roku restauracje znajdujące się w hotelach Sheraton oraz The Westin Warsaw przygotowały pełną afrodyzjaków ofertę walentynkową. A dla tych, którzy nie przepadają za tym świętem Sheraton w Sopocie proponuje Antywalentynki.
Sale konferencyjne w Poznaniu
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Poznań – miasto, które wie, jak przyciągać do siebie młodych, wie jak przyciągać inwestorów oraz jak promować się nie tylko w Polsce, ale i na świecie. Miasto międzynarodowych imprez targowych i kulturalnych, tu warto przyjechać nie tylko biznesowo, ale i turystycznie.
WIECZÓR WENECKI – PASTA & VINO W RESTAURACJI WAVE SHERATON SOPOT, CONFERENCE CENTER & SPA
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Restauracja WAVE zaprasza w piątek, 21.01.2011 w kulinarną podróż do Wenecji, która odbędzie się w godzinach 18:30 - 22:30. Podczas ‘Wieczoru Weneckiego - Pasta & Vino’ mistrzowie kuchni na oczach gości przygotują włoskie specjały i wprowadzą w świat śródziemnomorskich smaków. Wieczór połączony zostanie z opisem włoskich wyrobów i regionalnych win przez Pawła Białęckiego, jednego z najlepszych polskich sommelierów .