Artykuły i poradniki Restauracja:
Premiera Grands Vins Mercure - nowej Karty Wielkich Win w hotelach tej marki.
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Hotele Mercure w Polsce wprowadziły w listopadzie nową kartę win Grands Vins Mercure. Tym razem klienci będą mieli do wyboru 15, a nie jak dotychczas 12 rodzajów tego szlachetnego trunku w bardzo atrakcyjnych cenach. Jest to jedyna w kraju karta, w której wina podzielono ze względu na smak.
Debiut roku 2009: Qubus Hotel Gdańsk
Qubus Hotel Gdańsk
Kilka słów:
Zakończył się plebiscyt Top Hotel 2009, jeden z najważniejszych dla polskiej branży hotelarskiej. Wśród nagrodzonych obiektów znalazł się Qubus Hotel Gdańsk, który zdobył tytuł Debiutu Roku 2009.
Nowe menu restauracji SomePlace Else w warszawskim hotelu Sheraton
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Warszawa, 21 października 2009 r. - Od dziś restauracja SomePlace Else w warszawskim Sheratonie będzie oferować nową, jesienno - zimową kartę dań, która rozgrzeje nawet największych zmarźluchów.
Młyn Klekotki wprowadza zabiegi Kianty SPA z czerwonych winogron
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Hotel Młyn Klekotki nawiązał współpracę z hiszpańską marką kosmetyczną Kianty SPA. Zabiegi na ciało Kianty to winogronowa rozkosz dla ciała i zmysłów.
Sushi i japońska whisky…? Połączenie pełne harmonii już do spróbowania w restauracji The Oriental w hotelu Sheraton Warsaw
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Warszawa, 8 października 2009 r. – W październiku szef kuchni restauracji The Oriental łączy na talerzu smaki Japonii. Inspiracją stała się japońska whiskey, która znakomicie wydobywa smak potraw – zwłaszcza sushi.
Eko-hotel na Mazurach
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Od energooszczędnych żarówek po własną oczyszczalnię ścieków i stację uzdatniania wody… Młyn Klekotki resort & spa, kameralny hotel położony w zachodniej części Mazur, inwestuje w rozwiązania technologiczne z myślą o zachowaniu nieskażonej przyrody i bogactw naturalnych regionu.
Kwiaty na talerzu. Restauracja Fusion przedłuża lato
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Oryginalne połączenie kuchni fusion z kwiatami jadalnymi to nowa propozycja szefa kuchni hotelu Westin – Janusza Korzyńskiego. Lawenda, orchidea, roże – to tylko niektóre składniki nowego menu. Kulinarno – kwiatowe kompozycje będą serwowane w restauracji Fusion przez dwa tygodnie.
Nowe hotele marki Mercure w Polsce
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Od września rodzina hoteli Mercure w Polsce powiększa się do szczęśliwej 13-tki. Nowy hotel to pięknie położony w sercu Karkonoszy – Mercure Skalny Karpacz. To jednak nie jedyna nowość. Niespotykanymi aranżacjami wnętrz mogą poszczycić się Mercure Grand Warszawa oraz Mercure Hevelius Gdańsk – oba przeszły niedawno gruntowną renowację. Oba z pewnością wzbogacają też ofertę swoich miast na zbliżające się Euro 2012.
13 lat Qubus Hotel Zielona Góra
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
11 września Qubus Hotel Zielona Góra obchodził 13 urodziny. To właśnie ten obiekt w 1996 roku rozpoczął karierę sieci Qubus Hotel – jednej z najszybciej rozwijających się sieci hotelowych w Polsce.
Spotkania z tradycją w Młynie Klekotki
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Młyn Klekotki resort & spa organizuje programy rekreacyjne dla firm i gości indywidualnych, które przybliżają elementy regionalnej kultury i mazurski folklor.