Artykuły i poradniki Kuchnia:
Prawdziwe Święta czasem odpoczynku
Mercure Racławice Dosłońce Conference&SPA
Kilka słów:
Nasz kraj słynie z zamiłowania do tradycji. Daje nam ona poczucie bezpieczeństwa. Podczas, gdy nasi zachodni sąsiedzi wykorzystują czas świąteczny na szaleństwa na stokach, zagraniczne wycieczki, my ciężko pracujemy w kuchniach, sklepach, sprzątamy, zapraszamy gości, a gdy kończą się Święta, padamy zmęczeni, ale zadowoleni, że tradycji stało się zadość.
Na Mazurach kwatery, ośrodki wypoczynkowe, hotele…
M-S-M
Kilka słów:
Różnorodność krajobrazu, dostępnych atrakcji jak i miejsc na noclegi na Mazurach jest bardzo bogata. Niektórzy twierdzą, że ten region zimą „śpi”, jednak nic bardziej mylnego – Mazury zimą tętnią życiem i to jeszcze jak!
Bursztyn, Morze, Zamki i Solidarność promują Województwo Pomorskie na rynku turystyki biznesowej
PR
Kilka słów:
Relacja z konferencji "Gdańsk & Region where business meets - cztery produktu turystyki biznesowej"
Impreza weselna dla klientów w designerskim hotelu
angelo Hotel Katowice
Kilka słów:
Katowice, 30 listopada 2011r. – Para młoda, tort weselny, zespół muzyczny, oczepiny – goście i partnerzy angelo Hotel Katowice czuli się jak na prawdziwym weselu. W ten nietypowy sposób w sobotę 26 listopada hotel zaprezentował swoje podwoje i standard obsługi prawie 200 osobom ze swojego otoczenia biznesowego.
Najlepsze dania z Tajlandii w Radisson Blu Hotel, Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Restauracja Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu przez cały listopad zaprasza na wyśmienite dania kuchni tajskiej. W czwartki piątki i soboty w ramach bufetu Surf&Turf dania z Tajlandii serwowane są razem z rybami i najlepszymi owocami morza.
Kuchnia Mistrzów - Innowacyjne przedsięwzięcie Targów Gastro-Hotel
Gastro-Hotel
Kilka słów:
Do Kuchni Mistrzów na dyskusję o gastronomi, hotelarstwie i najnowszych trendach rynkowych przy wykwintnym poczęstunku zapraszamy wraz ze Stowarzyszeniem Kucharzy Kujaw i Pomorza wszystkich zawodowo związanych z branżą HoReCa, a zwłaszcza kucharzy, przedstawicieli organizacji kulinarnych, restauratorów oraz hotelarzy. „Kuchnia mistrzów” to doskonała platforma wymiany myśli, komunikacji i transakcji biznesowych. Zapraszamy!
Targi Gastro-Hotel Wrocław- podsumowanie
Gastro-Hotel
Kilka słów:
Za nami trzy edycje targów Gastro-Hotel - w Kołobrzegu, Mikołajkach, Bielsku-Białej. W sezonie jesiennym zaprosiliśmy branżę gastronomiczną i hotelarską na targi do Wrocławia.
ZŁOTE LAURY GASTRO - HOTEL ROZDANE!
PR
Kilka słów:
Organizator Targów Gastro-Hotel powołał do życia kolejną ambitną formułę, której misją jest rozwój, promowanie i aktywizacja branż gastronomicznej, hotelarskiej i cukierniczej. By uhonorować najbardziej aktywnych, innowacyjnych uczestników rynku ufundowano Laur Gastro-Hotel – wyróżnienie, które ma być znakiem jakości, profesjonalizmu i rzetelności jego laureatów.
Targi Gastro-Hotel - informacje o targach we Wrocławiu
PR
Kilka słów:
Informacje o targach Gastro-Hotel we Wrocławiu. 5 – 7 października, hala AWF.
Nowe kulinarne kreacje na sezon jesień/zima 2011 r.
PR
Kilka słów:
Janusz Korzyński, szef kuchni hotelu Westin zaprezentował nową kartę dań restauracji Fusion. W tym sezonie postawił na soczyste kolory (fioletowe ziemniaczki, salsa z mango) oraz szlachetne i delikatne dodatki (kaszmirowe curry, orientalny mus z marchewki „Masala Kafe”).