Artykuły i poradniki Kuchnia:
Sprawozdanie: V Europejskie Targi Produktów Regionalnych 2014
J Krzysiek
Kilka słów:
W dniach: 10-17 sierpnia 2014 r. na Dolnej Równi Krupowej odbyły się : V Europejskie Targi Produktów Regionalnych
Hotele Scandic w Polsce pierwszymi hotelami sieciowymi z certyfikatem EU Ecolabel
Scandic Wrocław
Kilka słów:
Scandic to jeden z czołowych liderów w kwestiach środowiskowych na rynku hotelarskim. Teraz to również pierwsza sieć hotelowa w Polsce, której udało się sprostać niezwykle restrykcyjnym kryteriom Unii Europejskiej, w rezultacie czego hotele Scandic Gdańsk i Scandic Wrocław otrzymały oficjalny certyfikat EU Ecolabel.
Gdzie polecieć na luksusowe wakacje?
WP
Kilka słów:
Masz dość miejsc, w których chmary turystów przeszkadzają w spokojnym odpoczynku, a atrakcje oferowane przez hotele i biura podróży są bliźniaczo podobne i różni je tylko okolica? Wybierz się na ekskluzywne wakacje, które będziesz pamiętać bardzo długo. Odpoczywaj w pięknych miejscach, korzystaj ze SPA, słuchaj muzyki pod wodą i naucz się strzelać z łuku.
Konferencja w restauracji – plusy i minusy
WP
Kilka słów:
Dobrych miejsc do organizacji konferencji jest sporo. Aby wydarzenie było w pełni udane, warto wybrać takie, które zapewni nie tylko odpowiednią przestrzeń, ale także dodatkowe usługi dla pełnego zadowolenia uczestników. Właśnie dlatego coraz częściej konferencje organizowane są w restauracjach.
Grillowe przysmaki w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W czerwcu w bufecie Surf&Turf restauracji Milk&Co zagoszczą znakomite potrawy z soczystych truskawek i wspaniałe grillowane dania. Stanisław Bobowski, Szef Kuchni Radisson Blu Hotel Kraków szczególnie poleca polski sezonowany antrykot oraz ryby i owoce morza we wspaniałych aranżacjach.
Nowoczesne technologie w gastronomii
A
Kilka słów:
Nie tylko w nowoczesnych firmach informatycznych i komputerowych w zastosowaniu są nowoczesne technologie i programy ułatwiające dokonywanie obowiązków zawodowych. Również i w innych branżach działalności gospodarczej, które na pozór mogą w ogóle nie być związane z informatyką i cyfryzacją, można zastosować z powodzeniem dedykowane oprogramowanie komputerowe. Najlepszym tego przykładem jest gastronomia.
Szparagowe królestwo w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W maju w bufecie Surf&Turf krakowskiego hotelu Radisson Blu serwowane będą szparagi. Te niezwykle zdrowe warzywa smakują wspaniale w towarzystwie mięs, ryb, z sosem, grillowane, smażone czy gotowane – Stanisław Bobowski Szef Kuchni Radisson Blu Hotel Kraków przyrządzi je na wszystkie najsmaczniejsze sposoby.
Pikantne Indie w sercu Krakowa
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W kwietniu w bufecie Surf&Turf krakowskiego Radisson Blu Hotel królować będzie kuchnia indyjska. Znakomite dania, orientalne przyprawy, oryginalne składniki, świeże ryby i owoce morza to recepta na udaną indyjską kolację.
Marzec na ostro, czyli smak Meksyku w Radisson Blu Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Kuchnia meksykańska jest ogromnie zróżnicowana i nie bez przyczyny mówi się, że należy do najbardziej urozmaiconych na świecie. Tym bardziej warto skosztować jej oryginalnych przysmaków serwowanych w ramach bufetu Surf&Turf w Radisson Blu Hotel Kraków. Jedno jest pewne – będzie ostro!
Hotel Matecznik – budujemy hotel z Natury
M-S-M
Kilka słów:
Hotel Matecznik, powstający dumnie w Białowieży, sercu Krainy Żubra, przygotowuje się do wiosny i sezonu urlopowego. Do otwarcia obiektu pozostało tylko kilka miesięcy.