Artykuły i poradniki Maż:
Targi Gastro-Hotel Wrocław- podsumowanie
Gastro-Hotel
Kilka słów:
Za nami trzy edycje targów Gastro-Hotel - w Kołobrzegu, Mikołajkach, Bielsku-Białej. W sezonie jesiennym zaprosiliśmy branżę gastronomiczną i hotelarską na targi do Wrocławia.
Dziczyzna i grzyby w Radisson Blu Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Rozpoczął się październik, a więc restauracja Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu rozpoczyna miesiąc Dziczyzny i Grzybów. Przez cały miesiąc w czwartki, piątki i soboty smakosze będą mogli rozkoszować się tu najlepszymi smakami jesieni w formie bufetu Surf&Turf.
Miłosz Kowalski – Zastępcą Szefa Kuchni w hotelu Radisson Blu Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Stanisław Bobowski, Szef Kuchni w hotelu Radisson Blu w Krakowie ma nowego Zastępcę. Został nim młody lecz doświadczony już kucharz – Miłosz Kowalski.
Startują Targi Event 2011
PR
Kilka słów:
Niestandardowe atrakcje eventowe, najlepsze techniczne rozwiązania wykorzystywane przy organizacji koncertów czy konferencji, usługi z zakresu zabezpieczenia imprez, a także interesujące obiekty na każdy event zostaną zaprezentowane na rozpoczynających się 5 października III Targach Technologii i Usług dla Koncertów, Eventów i Kongresów Event 2011.
Niestandardowe rozwiązania na Targach Event 2011
PR
Kilka słów:
Blisko 100 wystawców zaprezentuje się na III Targach Technologii i Usług dla Koncertów, Eventów i Kongresów Event 2011. Wśród ofert znajdą się m.in. niestandardowe nośniki reklamowe, gadżety, oświetlenie estradowe, usługi satelitarnych transmisji video, kompleksowego zabezpieczenia medycznego czy obiekty eventowe.Ponadto do dyspozycji uczestników targów oddany zostanie Meeting Bar - miejsce spotkań zaaranżowane w charakterze filmowego Hollywood.
Debata Networkingowa „Nastroje Branży Eventowej”
PR
Kilka słów:
W historycznych wnętrzach Centrum Bankowo-Finansowego, przy ul. Nowy Świat 6/12, dnia 14 września 2011, odbyło się spotkanie organizowane przez Stowarzyszenie Branży Eventowej (SBE), pod hasłem „Nastroje Branży Eventowej”. W wydarzeniu uczestniczyło kilkudziesięciu przedstawicieli branży ze strony agencji, hoteli, podwykonawców oraz zleceniodawców.
Debata nt "Nastrojów Branży Eventowej"
SBE
Kilka słów:
Dyskusja dotycząca tego co piszczy w branży eventowej odbędzie się dnia 14 września o godz. 17.30, w Centrum Bankowo-Finansowe "Nowy Świat" przy ul. Nowy Świat 6/12. Uczestnicy debaty będą także mieli okazję zwiedzić gabinety dygnitarzy oraz inne zakamarki tego legendarnego gmachu Warszawy oraz obejrzeć kroniki dawnej epoki.
Nowe kulinarne kreacje na sezon jesień/zima 2011 r.
PR
Kilka słów:
Janusz Korzyński, szef kuchni hotelu Westin zaprezentował nową kartę dań restauracji Fusion. W tym sezonie postawił na soczyste kolory (fioletowe ziemniaczki, salsa z mango) oraz szlachetne i delikatne dodatki (kaszmirowe curry, orientalny mus z marchewki „Masala Kafe”).
Pierwsze w Polsce tematyczne hotele w parku Adventure World Warsaw
M-S-M
Kilka słów:
Już wiosną 2014 roku w Grodzisku Mazowieckim powstanie największy w Europie środkowo-wschodniej park rozrywki. Adventure World Warsaw zaoferuje odwiedzającym nie tylko ekscytujące atrakcje. Na jego terenie w pierwszym etapie inwestycji zbudowane zostaną dwa hotele tematyczne, które będą pierwszymi tego typu obiektami w Polsce.
Pięciogwiazdkowe inwestycje hotelowe i konferencyjne
PR
Kilka słów:
W Polsce trwa budowa wielu nowoczesnych obiektów konferencyjnych i hoteli. Kilka z nich będzie mieć status obiektów pięciogwiazdkowych - zapraszamy do zapoznania się z planami inwestycyjnymi, które już niedługo przeistoczą się w funkcjonalne centra konferencyjne.