Artykuły i poradniki Przepis:
Szef o podróżach…
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Każda podroż jest inna, wyjątkowa i niepowtarzalna. Odkrywanie nowych miejsc jest dla mnie zawsze fascynujące.
Zamek Kliczków zdobył I Nagrodę w II Edycji konkursu na Produkt Lokalny Borów Dolnośląskich, w kategorii: Wyroby z dziczyzny i runa leśnego.
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Nagrodzona potrawa to: Pasztet z dzika w cieście podany na musie borowikowym w tonacji konfitury z runa leśnego.
Spotkania z tradycją w Młynie Klekotki
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Młyn Klekotki resort & spa organizuje programy rekreacyjne dla firm i gości indywidualnych, które przybliżają elementy regionalnej kultury i mazurski folklor.
Konferencja dla branży hotelarskiej
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
4 września 2009 r. Tematyka: Najnowsze trendy w wyposażeniu hoteli Motyw przewodni: Zasady normalizacji i jakości usług hotelarskich wynikające ze „Strategii Lizbońskiej” Gość specjalny: Prof. dr hab. Anatol Afonin
Struktura kosztów wyjazdów służbowych w Polsce.
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
W sektorze turystyki biznesowej, podróże są powiązane z wykonywanym zawodem. Wyjazdy służbowe wchodzą w skład obowiązków nie tylko wyższej kadry menedżerskiej, lecz także szeregowych pracowników. W interesach podróżują głównie osoby zatrudnione w międzynarodowych lub ogólnopolskich firmach, ale wyjazdy zdarzają się również w przedsiębiorstwach osadzonych w jednym miejscu. Bez wątpienia jednak i małym i dużym i aktywnym i bardziej statycznym zależy na obniżeniu kosztów.
Najnowsze trendy w wyposażeniu hoteli
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Konferencja dla branży hotelarskiej 4 września 2009 r. Godz.10:00, sala A, EXPO XXI, ul. Prądzyńskiego 12/14, Warszawa Tematyka: Najnowsze trendy w wyposażeniu hoteli Motyw przewodni: „Zasady normalizacji i jakości usług hotelarskich wynikające ze „Strategii Lizbońskiej”
Poczęstunek podczas konferencji, szkoleń jako koszt
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Wydatki ponoszone przez podatnika na poczęstunek dla kontrahentów podczas konferencji oraz na zakup napojów bezalkoholowych podawanych gościom podczas spotkań w jego siedzibie, które nie mają charakteru okazałości, mogą być uznane za koszty uzyskania przychodów w podatku dochodowym. Stanowisko takie zajął Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu w interpretacji indywidualnej z dnia 27.05.2009 r. nr ILPB3/423-96/09-5/MC.
Co będzie z podróżami kupowanymi on-line do 2013?
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Niedawny raport z Forrester Research Online Travel USA Forecast, wykazał, że tendencje kupowania wycieczek on line ulegną zmianą i do roku 2013 nastąpią różnice w rezerwacji w sieci.
Ustawa o usługach turystycznych - proponowane kierunki zmian – konferencja
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
W dniu 17 października 2008, Zakład Prawa i Organizacji Turystyki Instytut Turystyki i Rekreacji AWF w Krakowie zaprasza do udziału w konferencji naukowej "Ustawa o usługach turystycznych - proponowane kierunki zmian". Spotkanie poprowadzi dr Jerzy Raciborski z Zakładu Prawa i Organizacji Turystyki AWF Kraków, który jest współtwórcą projektu założeń ustawy zmieniającej ustawę o usługach turystycznych.
Catering a odliczenie VAT, odliczenia usług gastronomicznych hotelowych
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Można stwierdzić, że podatnik ma prawo do odliczenia podatku VAT z tytułu nabycia usług cateringowych, jeżeli wydatek na ich nabycie może zostać zaliczony do kosztów podatkowych. W praktyce oznacza to, że catering nie może być związany z reprezentacją, tj. np. wizytą kontrahentów siedzibie firmy, które to wydatki od 1 stycznia 2007r. nie mogą być kosztem uzyskania przychodu.