Artykuły i poradniki Restauracja The Oriental:
Restauracja The Oriental wprowadza nowe menu
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Szef kuchni restauracji The Oriental – Aprochet Inboom po powrocie z sentymentalnej podróży do Tajlandii wprowadza nowe dania do karty.
Walentynki w pięciogwiazdkowych hotelach
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Walentynki to święto, którego pierwowzorem było starorzymskie święto Luperkalia, kiedy to 14 i 15 lutego czczono Junonę - boginię kobiet i małżeństwa oraz Pana - boga przyrody. Obecne święto wywodzi się jednak z kultury anglosaskiej i celebruje się je już od XV wieku. Do Polski święto zakochanych przywędrowało w latach 90. z kultury francuskiej i krajów anglosaskich. Elementem świętowania tego dnia jest wręczanie sobie kartek, najlepiej czerwonych, oraz wspólne romantyczne spędzanie czasu1.
Wołowina z całego świata w tym wagyu w październiku w restauracji The Oriental
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Szef kuchni restauracji The Oriental – Aprochet Inboom zaprasza w październiku na najlepszą wołowinę z różnych zakątków świata. Atrakcją dla miłośników kulinariów będzie z pewnością wołowina Wagyu.
Miesiąc z kaczką orientalną w roli głównej w restauracji The Oriental
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Od 4 kwietnia karta dań restauracji The Oriental w warszawskim Sheratonie zdominowana zostanie przez kaczkę orientalną. Szef kuchni Aprochet Inboom serwować ją będzie na wiele sposobów, jednak zawsze pieczoną w tradycyjny orientalny sposób oraz z typowymi dla tej części świata przyprawami: korą cynamonową, anyżem, a także dodatkami jak liczi.
Festiwal najwspanialszych dań z homara w warszawskim Sheratonie
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Marzec upłynie w warszawskim Sheratonie pod hasłem króla skorupiaków. Przez cały miesiąc w restauracji The Oriental będzie można spróbować wyśmienitych dań z homarem w roli głównej.
Nowe menu w restauracji The Oriental
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Restauracja The Oriental mieszcząca się w hotelu Sheraton Warsaw wprowadziła nową kartę dań, która kusi różnorodnością smaków i aromatów znanych m.in. z południowo - wschodniej Azji.
Miesiąc wołowiny Kobe w The Oriental
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Październik minie w restauracji The Oriental pod hasłem steków z wołowiny Kobe w tajskich przyprawach. Hotelowi sommelierzy, wyselekcjonowali kolekcję win z francuskich winnic, aby podkreślić wyjątkowy smak mięsa.
Wyśmienite rybne kreacje w orientalnej odsłonie zagościły w menu restauracji The Oriental w hotelu Sheraton Warsaw
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Warszawa, 15 czerwca 2010 r. – W restauracji The Oriental nastał czas na orientalne rybobranie. Zapraszamy do skosztowania unikalnego menu rybnego, w którym dominują najwykwintniejsze ryby oraz orientalne przyprawy.
Marzec - miesiącem homara w restauracji The Oriental w hotelu Sheraton Warsaw
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Warszawa, 02 marca 2010 r. – W marcu w restauracji The Oriental król skorupiaków wystąpi w roli głównej. Sunchai – szef kuchni restauracji przygotował orientalne wariacje na temat homara, które z pewnością będą gratką dla miłośników owoców morza.
Afrodyzjakowe Walentynki w Sheratonach
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Walentynki w restauracjach polskich hoteli Sheraton odbędą się pod hasłem afrodyzjaków. Szefowie kuchni specjalnie na tę okazję skomponowali karty dań, które zawierać będą najlepsze z możliwych kombinacje afrodyzjaków, tak aby tegoroczne święto zakochanych upłynęło w niezapomnianej atmosferze.
Strona: 1 2