110 lat szykownej historii – hotel Le Meridien Bristol w Warszawie zaprasza warszawiaków na tort rocznicowy

W sobotę 19 listopada hotel Le Meridien Bristol oficjalnie rozpoczyna świętowanie 110. rocznicy działalności. Z tej okazji szef kuchni Michał Tkaczyk przygotował wyjątkowy tort urodzinowy, na który zaprasza wszystkich warszawiaków, aby wspólnie uczcić to wydarzenie. Każdy, kto 19 listopada znajdzie się w przestrzeniach Cafe Bristol zostanie poczęstowany kawałkiem czekoladowego, rocznicowego tortu. Świętowanie rozpocznie się o godzinie 10.00.

W sobotę 19 listopada hotel Le Meridien Bristol oficjalnie rozpoczyna świętowanie 110. rocznicy działalności.
Z tej okazji szef kuchni Michał Tkaczyk przygotował wyjątkowy tort urodzinowy, na który zaprasza wszystkich warszawiaków, aby wspólnie uczcić to wydarzenie. Każdy, kto 19 listopada znajdzie się w przestrzeniach Cafe Bristol zostanie poczęstowany kawałkiem czekoladowego, rocznicowego tortu. Świętowanie rozpocznie się o godzinie 10.00.

Naszym zamiarem było przygotowanie dla warszawiaków niespodzianki w tym szczególnym dla hotelu dniu – stąd też pomysł na wspólne świętowanie rocznicy zgodnie z duchem szykownej Warszawy. Liczymy na to, że delektując się tortem „Bristol” wszyscy poczujemy się dumni z faktu, że nasz hotel przez 110 lat aktywnie uczestniczył w historii szykownej Warszawy” – powiedział Michael Goerdt, dyrektor generalny hotelu Le Meridien Bristol.

Urodzinowy tort hotelu Le Merdien Bristol jak opisuje go sam twórca – Michał Tkaczyk, jest klasyczny i szykowny, a jego smakiem przewodnim jest czekolada, w której zamyka się nuta wanilii i smak polskich malin z akcentem wódki. Tort „Bristol” wykończony jest wytrawną czekoladową polewą.

Dla miłośników wyrobów cukierniczych, którym nie uda się dotrzeć w sobotę 19 listopada do Cafe Bristol, hotel przygotował możliwość zakupu tortu „Bristol” zarówno w kawiarni, jak i na wynos. W ten sposób można przedłużyć obchody tej wyjątkowej rocznicy.

110 lat luksusu, wyrafinowanej elegancji i szyku. Dokładnie 11 dekad temu, 16 listopada 1901 nastąpiło oficjalne otwarcie hotelu Le Meridien Bristol.

Usytuowany na Krakowskim Przedmieściu hotel już od swego otwarcia gościł najznamienitszych, najbardziej wybitnych podróżnych i był najbardziej szykownym miejscem w Warszawie. Bristol był świadkiem dyskretnych perypetii politycznych, gospodarczych, czy towarzyskich. Szybko stał się więc wytwornym punktem odniesienia tętniącej życiem Warszawy i dzisiaj świętuje swoje 110. urodziny jako jedno z najbardziej emblematycznych miejsc stolicy. Hotel Le Meridien Bristol to miejsce przesiąknięte duchem kultury i sztuki, będące ulubionym adresem gwiazd kina i estrady.

Hotel Le Meridien Bristol należy do sieci Starwood Hotels & Resorts, która w Polsce zarządza również hotelami Sheraton Warsaw, Sheraton Poznań, Sheraton Kraków, Sheraton Sopot Conference Center & Spa i The Westin Warsaw. Starwood Hotels & Resorts łącznie oferuje ponad 1500 pokoi i zatrudnia ponad 1100 osób.

www.lemeridien.com/warsaw

Kormoran Wellenes Medical SPA znajduje się w małej, zacisznej wsi Rowy. Niezwykłość tego miejsca to położenie - między wodami (rzeka, jezioro, morze ) a zielenią Słowińskiego Parku Narodowego. Kormoran to firma rodzinna, nie należąca do żadnej sieci hotelowej.

HP Park Plaza zapewnia profesjonalną obsługę Gości oraz komfortowe warunki!

Wrocławski hotel HP Park Plaza dysponuje 7 klimatyzowanymi salami konferencyjnymi z nowoczesnym sprzętem audiowizualnym oraz naturalnym oświetleniem, maksymalnie dla około 500 osób łącznie.

EVA Park Life & SPA, położony w Parku Zdrojowym w Konstancinie-Jeziornie, to nowoczesny obiekt oferujący komfortową bazę noclegową, strefy SPA, wellness oraz zaplecze gastronomiczne.

Dzięki nowoczesnym salom konferencyjnym – Szklanym A, B i C z możliwością łączenia, oraz kameralnej sali Tężnia z panoramicznymi oknami – jest idealnym miejscem na organizację spotkań biznesowych i konferencji. Sale są w pełni wyposażone w rzutniki, ekrany, nagłośnienie i dedykowane Wi-Fi, a przeszklone wnętrza z widokiem na zieleń sprzyjają koncentracji i kreatywności uczestników.