Nowości w restauracji Hotelu Dosłońce Conference & SPA

Restauracja Hotelu Dosłońce**** Conference & SPA z Racławic wprowadziła nowe jesienno – zimowe menu. Jednak to nie jedyna nowość w restauracji Planeta Smaków. Dla miłośników niedzielnych wypadów za miasto przygotowano specjalnie ceny obiadów. Jednocześnie restauracja dołączyła do programu Menu Bez Tajemnic.

Współczesne podejście do kulinarnej tradycji

W nowym menu restauracji Hotelu Dosłońce ważną rolę odgrywają tradycyjne polskie specjały w autorskim wykonaniu szefa Kuchni Piotra Bernackiego, ale także sprawdzone potrawy kuchni europejskiej. Stąd nie zabraknie tu dziczyzny, potraw z grzybami oraz doskonałego polskiego drobiu. –Zwłaszcza powrót do tradycji  spożywania gęsiny, obecnie docenianej głównie w Niemczech i Francji leży nam na sercu. Podajemy ją jako carpaccio skropione oliwą truflową- informuje Piotr Bernacki.

Oprócz wędzonej gęsi w menu znajdziemy to, co najlepsze w polskiej tradycji kulinarnej: potrawy z kaczki, jagnięcinę czy królika. Miłośnicy kuchni europejskiej ucieszą się zapewne z doskonałych makaronów i wybranych  dań kuchni włoskiej, a poszukiwacze nowych smaków z racławickich potraw regionalnych.

Wśród deserów królują słynne już owoce zapiekane z żurawiną pod złocistą pierzynką, ale także sprawdzone już tiramisu czy tort czekoladowy.

Niedzielne obiady rodzinne

Dla wszystkich, którzy chcą zacieśniać więzy rodzinne spędzając niedzielę poza domem, przygotowano niedzielne słoneczne obiady w specjalnej cenie. – Dodatkowo wspierając aktywny tryb życia, w cenie obiadu udostępniamy goszczącym u nas rodzinom basen wraz ze strefą wellness –podkreśla Dyrektor Hotelu Piotr Ledworuch.

Wspólne wypady niedzielne w uroczym, cichym i malowniczym miejscu sprzyjają zacieśnianiu więzi rodzinnych. Stanowią też doskonały pomysł na spotkania z przyjaciółmi, zwłaszcza jeśli są oni miłośnikami golfa, tenisa czy siatkówki.  

Odsłaniamy  tajemnice naszego menu

Restauracja w Hotelu  Dosłońce Conference & SPA przystąpiła właśnie do programu Menu  Bez Tajemnic. Zarówno stali klienci, jak i pozostali goście restauracji, będą mieli odtąd możliwość dowiedzieć się więcej na temat serwowanych dań. Przy nazwach potraw w menu zostały umieszczone tabelki z informacjami, jaka jest wartość odżywcza poszczególnych dań.

-Świadomość gości na temat podawanych potraw jest coraz większa, zwłaszcza w lokalach o wysokim standardzie. Obliguje nas to do zachowania najwyższej jakości  potraw, a przy okazji do używania najlepszych produktów. Dzięki wiedzy na temat zawartości kalorii w serwowanych w restauracji daniach, nasi klienci mogą sami wybierać, jakiego rodzaju potrawy są dla nich najzdrowsze. – podkreśla Piotr Ledworuch Dyrektor Hotelu Dosłońce Conference & SPA

Menu Bez Tajemnic to autorski program Unilever Food Solutions, który powstał w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie konsumentów dodatkowymi informacjami o daniach spożywanych poza domem, w lokalach gastronomicznych Informacje takie jak ilość węglowodanów, białek tłuszczów zawartych w każdym daniu pozwalają gościom na świadomy wybór potrawy.

 

 

Niezależnie od pory roku Karpacz zapewnia idealne warunki do organizacji spotkań biznesowych, szkoleń i aktywności outdoorowych. Lato to czas górskich wędrówek karkonoskimi szlakami, zima – integracja na stoku na dwóch lub jednej desce.

Hotel zlokalizowany jest na północny-wschód od Łodzi, 14 km od centrum miasta. Usytuowany jest przed wjazdem do Strykowa przy trasie Łódź - Łowicz - Warszawa. Stanowi doskonałą bazę dla odwiedzających nie tylko Łódź, ale także znane wsrod turystów miejscowości historyczne - Arkadię Nieborów, Żelazową Wolę czy Niepokalanów.

Hotel ma 194 miejsca noclegowe w

Pałac Żelechów jest kameralnym, luksusowym obiektem hotelowym położonym na terenie rozległego parku w województwie mazowieckim 87 km od Warszawy. Swoją wyjątkowość zawdzięcza połączeniu XVIII-wiecznej architektury oraz zabytkowego klimatu z perfekcyjnym, a także nowoczesnym wyposażeniem. To obiekt dla osób oczekujących najwyższego standardu, w ekskluzywnych, nowoczesnych wnętrzach.