Książka kucharska ‘Blu Mood Food’ od hotelu Radisson Blu Kraków

Krakowski hotel Radisson Blu przygotował książkę kucharską – Blu Mood Food. Zawiera ona 54 przepisy polecane przez Szefów Kuchni z sześciu polskich hoteli należących do sieci Rezidor. Premiera książki odbędzie się 25 stycznia na profilu Facebook hotelu Radisson Blu Kraków, gdzie będą publikowane przepisy.

Do współpracy nad książką kucharską „Blu Mood Food” krakowski Radisson zaprosił pięć pozostałych hoteli sieci Rezidor w Polsce oraz ich Szefów Kuchni. Radisson Blu Hotel Gdańsk reprezentuje Szef Kuchni Andrzej Lejman, Radisson Blu Hotel Wrocław – Szef Kuchni Piotr Lisiewski, Radisson Blu Hotel Szczecin – Szef Kuchni Wiesław Kartasiński, Radisson Blu Hotel Warszawa – Szef Kuchni Dariusz Zahorański, Park Inn by Radisson – Szef Kuchni Arkadiusz Ślusarenko oraz Szef Kuchni Stanisław Bobowski z Radisson Blu Kraków.

To doskonali kucharze, mistrzowie w swoim fachu, zarządzający na co dzień kuchniami w 4 lub 5-gwiazdkowych hotelach. Każdy z nich przez lata szkolił się w swojej dziedzinie, wygrywał prestiżowe konkursy, przygotowywał wystawne przyjęcia dla głów państw i najbardziej wymagających gości – artystów, sportowców, biznesmenów. W pojedynkę ich kulinarna fantazja nie zna granic, a razem tworzą zespół idealny. Teraz połączyli swoje siły by wspólnie przygotować książkę kucharską „Blu Nood Food”.

Każdy z sześciu Szefów Kuchni przygotował po 9 przepisów z różnych kategorii – będących jednocześnie rozdziałami książki. Są to: dania na co dzień, na specjalne okazje, dania polskie, desery, przekąski oraz koktajle. W publikacji znalazły się więc między innymi przepisy na: doradę pieczoną z zielonymi szparagami, pasztet z wątróbek drobiowych, fileciki z okonia na borowikach, tartę z kurek zapiekaną z serem, zupę z migdałów, pieczony mus czekoladowy i inne smakowitości.

Książka w wersji wydrukowanej nie będzie dystrybuowana w sprzedaży. Dlatego wszystkie znajdujące się w niej przepisy będą prezentowane na profilu Facebook hotelu Radisson Blu Kraków: http://www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow. Premiera i jednocześnie prezentacja pierwszego przepisu została zaplanowana na 25 stycznia 2012. Następnie, codziennie – od poniedziałku do piątku – będzie publikowany jeden przepis w języku polskim i angielskim – oczywiście razem ze zdjęciem potrawy. Łącznie krakowski Radisson Blu pprzedstawi 54 fantastyczne dania. Wszystkie przepisy proponowane przez najlepszych kucharzy Radisson Blu można samodzielnie zastosować w domu. W razie pytań internautów o szczegóły ich przyrządzenia Szef Kuchni krakowskiego hotelu odpowie na pytania zadane w danym dniu w komentarzach wpisu i udzieli rad jak przyrządzić danie. To najlepsza gwarancja udanego gotowania i smaku potraw jak w najlepszej restauracji.

Do współpracy przy produkcji książki została zaproszona agencja Media Lounge. Fotografowie Robert Bednarczyk i Filip Łyszczek są autorami wszystkich fotografii dań i koktajli oraz portretów Szefów Kuchni. W czasie rozpoczęcia projektu hotel Radisson Blu Sobieski nie należał jeszcze do sieci Rezidor.

Położone w nowoczesnym biurowcu Brama Zachodnia, Centrum Konferencyjne WEST GATE to miejsce stworzone z myślą o biznesowych i edukacyjnych wydarzeniach na najwyższym poziomie. Do dyspozycji gości jest osiem nowoczesnych sal konferencyjnych, które można dowolnie aranżować dzięki modułowej konstrukcji. Jasne wnętrza z dostępem do światła dziennego, zaawansowane technologie multimedialne oraz wygodna lokalizacja w pobliżu Placu Zawiszy sprawiają, że organizacja spotkań, szkoleń czy konferencji staje się wyjątkowo komfortowa i efektywna.

Hotel Swing oferuje 147 nowoczesnych, komfortowo wyposażonych pokoi jednoosobowych i dwuosobowych, w tym 3 luksusowe apartamenty, 3 pokoje dla osób niepełnosprawnych oraz 6 pokoi typu studio, które są idealnym rozwiązaniem dla rodzin

Nowoczesny 3-gwiazdkowy hotel „Arena” został zaprojektowany z myślą o wymagających gościach, którzy cenią wygodne i praktyczne rozwiązania oraz pragną spędzić czas w miłej atmosferze. Klimat pomieszczeń i dogodna lokalizacja hotelu gwarantują doskonałe warunki do wypoczynku, relaksu i pracy. Hotel posiada pełne zaplecze noclegowo- gastronomiczne, centrum konferencyjne oraz ogród z kominkiem