Restauracja The Oriental wprowadza nowe menu

Szef kuchni restauracji The Oriental – Aprochet Inboom po powrocie z sentymentalnej podróży do Tajlandii wprowadza nowe dania do karty.

Nowe menu restauracji The Oriental składa się z wielu propozycji, ale szef kuchni – Aprochet Inboom w szczególności poleca ryby i owoce morza. Jedną z nowości w menu będzie zupa rybna z kuleczkami rybnymi i warzywami o pikantno – kwaśnym smaku o charakterystycznym tajskim aromacie. Aromat ten uzyskuje się dzięki kompozycji przypraw, które szef kuchni przywiózł z podróży. Kolejną propozycją jest filet z karmazyna z  bazyliowym sosem z chilli podany na gorącym talerzu, a także ogon langusty pieczony z ziołami, podany na tajskich warzywach z woka z sosem teriyaki i makaronem sojowym ze smażonymi
z warzywami.

Jak twierdzi Aprochet Inboom „mięso langusty jest najdelikatniejszym ze wszystkich owoców morza, marynowane w tajskich przyprawach tworzy jedno z lepszych dań kuchni azjatyckiej”.

Szef kuchni poleca również tradycyjny tajski deser z czerwonej fasoli ze słodkim mlekiem kokosowym i lodami waniliowymi. Pochodzi on z północno-wschodniej Tajlandii, oryginalne połączenie fasoli ze słodkim mleczkiem jest typowe dla deserów kuchni tajskiej.

Przykładowe ceny dań z nowego menu:

Tajska zupa rybna z kuleczkami rybnymi i warzywami – 33 PLN

Filet z karmazyna z  bazyliowym sosem z chilli podany na gorącym talerzu – 95 PLN

Ogon langusty pieczony z ziołami, podany na tajskich warzywach z woka z sosem teriyaki i makaronem sojowym ze smażonymi z warzywami  – 315 PLN

Deser z czerwonej fasoli ze słodkim mlekiem kokosowym i lodami waniliowymi – 28 PLN

www.theoriental.pl

 

Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw. Szef kuchni The Oriental serwuje gościom niezwykłą podróż kulinarną po krajach Orientu: Tajlandii, Chin, Japonii, a także Indonezji i Malezji. Typowe azjatyckie potrawy w połączeniu z nieznanymi przyprawami, to powód, dla którego restauracja jest miejscem cenionym od lat przez koneserów kuchni azjatyckiej. Wnętrze zaprojektowane w stylu orientalnym intensyfikuje wrażenie podróży w odległe zakątki świata.


Położone w nowoczesnym biurowcu Brama Zachodnia, Centrum Konferencyjne WEST GATE to miejsce stworzone z myślą o biznesowych i edukacyjnych wydarzeniach na najwyższym poziomie. Do dyspozycji gości jest osiem nowoczesnych sal konferencyjnych, które można dowolnie aranżować dzięki modułowej konstrukcji. Jasne wnętrza z dostępem do światła dziennego, zaawansowane technologie multimedialne oraz wygodna lokalizacja w pobliżu Placu Zawiszy sprawiają, że organizacja spotkań, szkoleń czy konferencji staje się wyjątkowo komfortowa i efektywna.

Airport Hotel Okęcie to nowoczesny hotel przy Lotnisku Chopina, oferujący 263 stylowe pokoje i apartamenty, centrum konferencyjne o powierzchni 2200 m² z 17 salami oraz bogatą ofertę gastronomiczną. Goście mogą korzystać z bezpłatnego shuttle busa, szybkiego Wi-Fi, strefy SPA i profesjonalnej obsługi. Eleganckie wnętrza inspirowane stylem lat 30. XX wieku tworzą wyjątkową atmosferę, idealną zarówno dla biznesu, jak i wypoczynku.

Jest to nowoczesny, w pełni klimatyzowany hotel o niepowtarzalnej atmosferze i wystroju wnętrz nawiązującym do stylu lat 30 – tych XX wieku, kiedy to latanie było elitarnym hobby.
W Airport Hotel Okęcie znajdują się 263 komfortowo wyposażone pokoje i apartamenty

Pałac Żelechów jest kameralnym, luksusowym obiektem hotelowym położonym na terenie rozległego parku w województwie mazowieckim 87 km od Warszawy. Swoją wyjątkowość zawdzięcza połączeniu XVIII-wiecznej architektury oraz zabytkowego klimatu z perfekcyjnym, a także nowoczesnym wyposażeniem. To obiekt dla osób oczekujących najwyższego standardu, w ekskluzywnych, nowoczesnych wnętrzach.