Lekcja gotowania w Radisson Blu Hotel Kraków za zimowy deser

Aby sprawić sobie odrobinę przyjemności w leniwy zimowy wieczór, nic nie zastąpi przygotowania pysznego deseru. Teraz pojawia się okazja do kulinarnych fantazji – trwa nowy konkurs Facebook zorganizowany przez Radisson Blu Hotel Kraków. Pomysłodawca przepisu na najciekawszy deser weźmie udział w lekcji gotowania prowadzonej przez Stanisława Bobowskiego – Szefa Kuchni hotelu.

Śliwki duszone ze śliwowicą z dodatkiem anyżu zapiekane pod chrupiącą kruszonką, słodkie gruszki w sosie karmelowym, a może suflet z dodatkiem soczystych pomarańczy… to kilka pomysłów na zimowy deser, jakie wymienia Stanisław Bobowski, Szef Kuchni krakowskiego hotelu Radisson Blu. „Każdy lubi desery i każdy ma swoje ulubione. Gorąco zachęcam do dzielenia się swoimi propozycjami zimowych łakoci przygotowanych z sezonowych produktów i do udziału w naszym nowym konkursie” – dodaje Bobowski.

Konkurs „Wymień przepis na lekcję gotowania” trwa od 2. stycznia, a rozstrzygnięty zostanie 17 stycznia o godzinie 15.00. To dobra okazja do zaprezentowania przepisu na swój ulubiony zimowy deser, a w efekcie do wygrania, razem z osobą towarzyszącą, udziału w fantastycznej lekcji gotowania pod okiem doskonałych kucharzy w Radisson Blu Hotel Kraków. Tematem lekcji jaka odbędzie się w lutym będzie kuchnia chińska, prowadzona z udziałem chińskiego Szefa Kuchni, a przygotowane i oczywiście zjedzone zostaną trzy potrawy: przystawka, danie główne i deser.

Użytkownicy serwisu Facebook mogą zamieszczać przepisy na deser z produktów sezonowych w aplikacji konkursowej na stronie: http://www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow/app_187117647998431, a następnie zbierać dla nich głosy innych użytkowników. Może być to zarówno autorski pomysł, jak i sprawdzona od pokoleń receptura. Najważniejsze, by pomysł był ciekawy i zdobył sympatię innych.

Lekcję gotowania, która jest główną nagrodą, poprowadzi Stanisław Bobowski. Szef Kuchni krakowskiego hotelu Radisson Blu, jest nie tylko doskonałym kucharzem, ale także świetnym nauczycielem. Lata pracy w rozmaitych zakątkach świata sprawiły, że Stanisław Bobowski jest prawdziwym wirtuozem smaku. Uwielbia dzielić się swoją pasją z innymi. Prowadzone przez niego w Radisson Blu Hotel Kraków lekcje gotowania cieszą się zainteresowaniem, a jego uczestnicy wychodzą zadowoleni i bogatsi o nowe kulinarne doświadczenia.

Na kilka kolejnych osób czekają książki kucharskie Blu Mood Food, które powstały w wyniku współpracy szefów kuchni pięciu hotelu sieci Radisson Blu w Polsce.

Pałac Żelechów jest kameralnym, luksusowym obiektem hotelowym położonym na terenie rozległego parku w województwie mazowieckim 87 km od Warszawy. Swoją wyjątkowość zawdzięcza połączeniu XVIII-wiecznej architektury oraz zabytkowego klimatu z perfekcyjnym, a także nowoczesnym wyposażeniem. To obiekt dla osób oczekujących najwyższego standardu, w ekskluzywnych, nowoczesnych wnętrzach.

Czterogwiazdkowy Scandic Wocław usytuowany jest w centrum miasta. Dogodny dojazd z autostrady A4/A8, niewielka odległość (12 km) od lotniska im. Mikołaja Kopernika oraz umożliwiający przebycie pieszo dystans do Głównego Dworca Kolejowego PKP, zapewniając uczestnikom komfort szybkiego dotarcia na miejsce spotkania.
Oferujemy bezpłatny dostęp do internetu (wi-fi) w całym hotelu.

Limanova Hotel położony jest w Limanowej, jednym z najładniejszych miast południowej Małopolski.