Grillowe przysmaki w Radisson Blu Hotel Kraków

W czerwcu w bufecie Surf&Turf restauracji Milk&Co zagoszczą znakomite potrawy z soczystych truskawek i wspaniałe grillowane dania. Stanisław Bobowski, Szef Kuchni Radisson Blu Hotel Kraków szczególnie poleca polski sezonowany antrykot oraz ryby i owoce morza we wspaniałych aranżacjach.

Restauracja Milk&Co co miesiąc zaprasza na najwspanialsze kuchnie świata serwowane w formie bufetu Surf&Turf. Każdego miesiąca inna kuchnia uwodzi smakami i aromatami gości Radisson Blu Hotel Kraków – turystów oraz mieszkańców Krakowa. Stanisław Bobowski Szef Kuchni zawsze dobiera dania tak, by zaprezentować najwspanialsze smakołyki wybranej kuchni, przygotowując je z najlepszych i najświeższych składników.

W czerwcu serwowane będą znakomite dania z grilla, wspaniałe mięsa, pyszne ryby i owoce morza w towarzystwie soczystych truskawek. Na stole pojawią się owocowe desery, a także przystawki i sałatki z tym owocowym akcentem. „Czerwiec to miesiąc pysznych, soczystych, pełnych letniego słońca truskawek. Tworząc menu chcieliśmy pokazać, że te owoce mogą być nie tylko dodatkiem do deserów, składnikiem sałatek owocowych czy koktajli. Truskawki w połączeniu z arbuzem czy rabarbarem potrafią idealnie podkreślić wyszukany smak dania lub stanowić ciekawy kontrast do innych smaków znajdujących się na talerzu. Jak w naszej sałatce z grillowanego sera halloumi z arbuzem i truskawkami czy sałatce z pieczonej wołowiny z truskawkami”- mówi Stanisław Bobowski, Szef Kuchni Radisson Blu Hotel Kraków.

Czerwcowy bufet Surf&Turf zaspokoi nawet najbardziej wyszukane gusta. Na stołach pojawią się wspaniałe dania mięsne między innymi pierś pieczona w pergaminie, mini szaszłyki tajskie czy udka z kurczaka bez kości w sosie BBQ. Pojawią się także marynowane mięsa przygotowane zgodnie z preferencjami klienta – polski antrykot sezonowany, indyk w jogurcie, tymianku i czosnku, czy karkówka marynowana w musztardzie wieloziarnistej z miodem.

Do mięs serwujemy argentyński zielony sos chimichurri z pietruszki i kolendry, oraz robiony na miejscu sos BBQ, ktorego – tu ciekawostka, głównymi składnikami są Coca-Cola oraz przecier pomidorowy z dodatkiem czosnku, tymianku oraz imbiru. Ten sos nadaje na prawdę wspaniałego smaku i aromatu” – mówi Stanisław Bobowski.

Spośród dań wegetariańskich na stole pojawią się między innymi: grillowana brzoskwinia z  kozim serem, roladka z grillowanej cukinii z serem ricotta i papryką, bukiet grillowanych warzyw – w tym czerwona cebula, bakłażan, cukinia i wiele innych. Wśród dodatków do dań na szczególną uwagę zasługują młode ziemniaczki od lokalnych dostawców, ze świeżym koperkiem prosto z ogródka oraz młoda kapusta po kasztelańsku ze zblanszowanymi pomidorami. 

Wśród słodkości zaserwowane zostaną truskawki w czekoladzie, truskawkowy Creme Brule, galaretka truskawkowa z szampanem czy wspaniały angielski deser Eto Mas – połączenie bezy, bitej śmietany i truskawek.

Zespół Pałacowo-Parkowy w Wąsowie to idealne miejsce nie tylko do wypoczynku, ale także do organizacji szkoleń, konferencji, bankietów, imprez okolicznościowych i spotkań biznesowych. Obiekt dysponuje ośmioma profesjonalnie wyposażonymi salami konferencyjnymi, z których największa pomieści nawet 300 osób. W każdej sali dostępny jest bezprzewodowy Internet. Imprezy masowe organizujemy nawet dla kilku tysięcy osób!

Radisson Blu Hotel & Residences Zakopane to wyjątkowy kompleks hotelowy położony u podnóża Tatr, na wzniesieniu - Antałówce – co pozwala na rozkoszowanie się malowniczymi, górskimi krajobrazami z okien pokoi hotelowych.

Q Hotel Plus Wrocław Bielany to idealne miejsce na konferencję.To najnowszy i największy z obiektów sieci Q Hotel. Zlokalizowany w pobliżu węzła komunikacyjnego, liczący 201 pokoi i 3700 m² powierzchni eventowej hotel zalicza się do najbardziej funkcjonalnych obiektów konferencyjnych w Polsce.