Pierwszy dzień VII Europejskich Targów Produktów Regionalnych

Za nami pierwszy dzień VII Europejskich Targów Produktów Regionalnych. Tegoroczną edycję otworzył Starosta Tatrzański Piotr Bąk, któremu towarzyszyli wicestarosta Jerzy Zacharko, Helena Buńda, dyrektor Tatrzańskiej Agencji Promocji, Rozwoju i Kultury, radny wojewódzki Jan Piczura oraz przedstawiciele wystawców.Za nami pierwszy dzień VII Europejskich Targów Produktów Regionalnych.

Tegoroczną edycję otworzył Starosta Tatrzański Piotr Bąk, któremu towarzyszyli wicestarosta Jerzy Zacharko, Helena Buńda, dyrektor Tatrzańskiej Agencji Promocji, Rozwoju i Kultury, radny wojewódzki Jan Piczura oraz przedstawiciele wystawców.


– Zawsze się mówi, że pod Tatry przyciąga głównie przyroda i kultura góralska. Tymczasem te targi, które dotyczą sfery gospodarczej, również są bardzo atrakcyjne. Mamy wystawców z całej Europy, producentów żywności i rękodzieła, którzy przyjeżdżają tu co roku. Jest to wyjątkowe spotkanie, na przekór wszystkim trendom, globalizacji i masowej produkcji, gdzie wszystkiego jest więcej i taniej. Tutaj jest może mniej, ale oryginalnie i to jest to, co wszystkich przyciąga – mówił Piotr Bąk.

W tegorocznych targach bierze udział 90 wystawców. Na Dolnej Równi Krupowej kupić można tradycyjne wyroby z różnych regionów Polski, Słowacji, Rumunii, czy Węgier. Wśród odwiedzających dużą popularnością cieszą się tradycyjne wędliny, regionalne rękodzieło i oczywiście oscypki.

Radisson Blu Hotel & Residences Zakopane to wyjątkowy kompleks hotelowy położony u podnóża Tatr, na wzniesieniu - Antałówce – co pozwala na rozkoszowanie się malowniczymi, górskimi krajobrazami z okien pokoi hotelowych.

Event Hall w Fabryce Norblina to wyjątkowa przestrzeń eventowa w Warszawie, gdzie industrialny styl spotyka się z nowoczesnymi rozwiązaniami. Na ponad 600 m² można zorganizować różnorodne wydarzenia, od konferencji i bankietów po premiery filmowe. Do dyspozycji gości są sale kinowe z systemem Dolby Atmos®, przestronne lobby oraz 14-metrowy bar serwujący autorskie koktajle. Nowoczesne zaplecze audiowizualne, cateringowe i profesjonalna obsługa w zabytkowym otoczeniu Fabryki Norblina gwarantują unikatowy charakter każdego eventu.

Centrum Szkoleniowo Noclegowe HHM (Hegelmann.) oferuje ponad 700 miejsc noclegowych.
Wszyscy mogą tu odpocząć , zregenerować siły i przygotować się do dalszej podróży.