Free Style w restauracji Milk&Co

Wraz z początkiem czerwca krakowska restauracja Milk&Co w Radisson Blu hotel Kraków wprowadziła nowe, dynamiczne Free Style Menu. Kucharze stworzyli je z myślą o gościach, którzy cenią sobie świeże i oryginalne pomysły. Tym, którzy wolą klasykę, proponują doskonałe Classic Style Menu.

We Free Style Menu chcemy naprawdę wykorzystać to, co sezonowe. Niektóre restauracje mówią o tym, że tworzą sezonowe menu, ale zmieniają je dwa, trzy razy w roku. Free Style Menu funkcjonuje miesiąc, a czasem tylko kilka dni, bo wykorzystujemy w nim produkty, na które akurat jest sezon. W najnowszym menu są to na przykład pomidory malinowe oraz truskawki i rabarbar – mówi Szef Kuchni Stanisław Bobowski, który czuwa nad całością pomysłu. Free Style Menu powstaje jednak przy współpracy wszystkich kucharzy – Chcemy nie tylko wykorzystać to, co świeże i sezonowe, ale też skorzystać z kreatywności młodych ludzi, którzy pracują w naszej kuchni. Chcemy, żeby czuli, że mają realny wpływ na to, co znajdzie się w menu – dodaje Szef Kuchni.

Przy tworzeniu menu kucharze skupiają się na polskich produktach kupowanych od lokalnych dostawców – Owoce i warzywa kupujemy od dostawcy, z którym współpracujemy już 14 lat. Mamy więc pewność ich dobrej jakości i świeżości – zapewnia Stanisław Bobowski – Już okoła tygodnia po wprowadzeniu menu myślimy o kolejnym, sprawdzamy sezonowe trendy, konsultujemy się z dostawcami, szukamy pomysłów i inspiracji, także w czasach naszego dzieciństwa. Dla mnie takim smakiem są właśnie pomidory malinowe. Moja babcia kroiła je w ćwiartki i posypywała cukrem – jedliśmy je na drugie śniadanie czy kolację. Do dziś kojarzą mi się one z końcem roku szkolnego, latem i początkiem wakacji.

Goście, którzy przychodzą do restauracji i chcieliby zjeść coś, co lubią i dobrze znają, mogą korzystać z oferty Classic Style Menu dostępnego przez cały rok. Znalazły się w nim hotelowe klasyki, które przez lata cieszyły się największym zainteresowaniem gości – Są to dania znane na całym świecie, ale staramy się też przemycać lokalne akcenty, jak polędwica z polskiej wołowiny dojrzewającej 18 dni.

Na odwiedzających Milk&Co zawsze czeka też świeży chleb podawany z domowym, wędzonym smalcem lub masłem – Chleb pieczemy na miejscu. Dla mnie to zawsze była norma, że piecze się go w domu i chciałem udowodnić naszym kucharzom, że to nie jest nic trudnego – mówi Bobowski – Każdy przygotowuje ciasto według własnego wyczucia i smaku. Do chleba kucharze dodają codziennie inne dodatki, zarówno klasyczne zioła i ziarna, jak i te bardziej oryginalne, na przykład buraki i ser pleśniowy.

Free Style Menu oraz Classic Style Menu można spróbować w restauracji Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu. Nowa, dynamiczna koncepcja restauracji, w połączeniu z pomysłowością i fantazją naszych kucharzy sprawia, że Milk&Co to miejsce, do którego warto wracać wielokrotnie.

Poczuj się wyjątkowo...

Hotel Atena jest nowoczesnym i kameralnym obiektem położonym w Ciechanowie, ok 100 km. Od Warszawy. Obiekt położony jest w przyjaznej, spokojnej i bezpiecznej okolicy. Nasi goście zawsze mogą liczyć na dyskrecję, spokój, miłą i zawsze pomocną obsługę.

Fabryka Wełny Hotel & Spa to wielofunkcyjny i nowoczesny obiekt konferencyjny położony
w samym sercu Pabianic,w malowniczej okolicy tuż pod Łodzią.
Stworzony dla gości ceniących sobie komfort, relaks jak również lubiących aktywnie spędzać czas. Hotel idealnie nadaje się do organizacji różnego rodzaju konferencji, szkoleń oraz spotkań biznesowych czy bankietów.

Hotel BoniFaCio SPA & Sport położony jest blisko przyrody w malowniczym zakątku Mazowsza, zaledwie godzinę drogi od Warszawy.