Restauracja Fusion w hotelu The Westin Warsaw wprowadziła nową ofertę lunchową – AlterLunch Fusion . Obok standardowego menu bufetowego od 11 stycznia br., lokal zaoferuje również mini menu lunchowe – serwowane do stołu.
W nowej ofercie gość restauracji będzie mógł spróbować zupy dnia, a także wybrać danie główne z dwóch propozycji przygotowywanych przez szefa kuchni. Na koniec, aby umilić sobie resztę dnia, restauracja proponuje selekcję lekkich deserów i owoców przygotowanych przez wyśmienitego cukiernika – Adama Jakubowskiego.
Szef kuchni hotelu każdego dnia będzie chciał zaskoczyć swoich gości nowymi propozycjami dań, a wśród nich znajdą się m.in.:
-
Pieczona rolada z kurczaka z rozmarynem z pieczonym ziemniakiem i warzywami ratatouil, sos pieprzowy
-
Filet z okonia nilowego zapiekany z salsą z pomidorów i szparagów, w sosie z bazylii
i śmietany, ryż jaśminowy -
Pieczona na sposób orientalny kaczka podana w curry z ananasa i papryki, ziemniaki pieczone z kolendrą
-
Karmazyn marynowany w trawie cytrynowej i imbirze podany z sosem z czosnku i pikantnej papryki, warzywa smażone w woku, ryż jaśminowy
Oferta AlterLunch Fusion jest dostępna w dwóch wariantach:
– pełna, obejmująca zupę, danie główne, deser, wodę mineralną oraz kawę lub herbatę
w cenie 75 PLN
– podstawowa, oferującą zupę, danie główne i wodę w cenie 65 PLN.
AlterLunch Fusion serwowany będzie od poniedziałku do piątku w godzinach 12.00-15.30.
Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.
Źródło: PR