Mięsne szaleństwo w restauracji Fusion w hotelu Westin

Warszawa, 23 lutego 2010 r. - Restauracja Fusion w hotelu The Westin Warsaw wprowadziła zupełnie nową i unikalną na rynku warszawskim ofertę – Meat@Fusion. Mięso z różnych stron świata, nieznane dotąd smaki i stacje gotowania na żywo.

W każdy wtorek, począwszy od 23 lutego, szef kuchni – Janusz Korzyński będzie serwował specjały dla miłośników mięsa. W ofercie znajdą się stacje tematyczne z mięsem w roli głównej:

  • przekąski: mini szaszłyk z polędwiczki wieprzowej z bananem i bekonem, pesto z dzikiego czosnku, pieczona cielęcina, galaretka z pieczonych pomidorów i rozmarynu z musem mascarpone, carpaccio z polędwicy wołowej, marynowana rzepa i serek cytrynowy z różowym pieprzem i wasabi

  • sałatki: sałatka z grilowanej wołowiny z sosem z kolendry i limonki, sałatka z pieczoną cielęciną, kurkami i zielonym groszkiem z sosem bazyliowym

  • chirashi zushi: lekko opiekane plasterki wołowiny marynowane w sosie sojowym, wędzone plasterki jagnięciny z marynowanym imbirem i rzepą

  • stacja z wokiem: plasterki kangura, mango, bazylia i sos ostrygowy

  • zupy: Nikujaga – japońska zupa z wołowiną

  • wok mongolski: antylopa, sarna, struś, wołowina argentyńska, cielęcina, polędwica wołowa itp.

Ucztowanie zakończy się wykwintnym deserem, a o podniebienia gości zadba szef cukierni Adam Jakubowski, który przygotował na tę okazję: m. in.: pływające wyspy z sosem waniliowo-imbirowym, krem kokosowy z białą czekoladą i owocem granatu, pomidory smażone w karmelu imbirowym z malinami i ciasteczkiem „Kataifi”, tapiokę z salsą z melona, mięty i limonki.

Meat@ Fusion dostępne będzie w cenie 159 PLN od osoby i obejmuje: bufet, napoje bezalkoholowe, wybraną wódkę i piwo, wino białe i czerwone. Oferta dostępna jest w każdy wtorek od 18.00 do 22.30.

Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.

www.westin.pl/bars

Mamy zaszczyt zaprosić Państwa do odwiedzenia Pałacyku Otrębusy. Jest to idealne miejsce na organizację konferencji, szkoleń, wszelkiego rodzaju spotkań biznesowych jak również przyjęć i bankietów okolicznościowych.
Funkcjonalne wnętrza i sale naszego Pałacyku pozwalają na organizację konferencji do 200 osób.

Kreatywne centrum eventowe Concordia Design to wyjątkowe miejsce, które jest częścią centrum design i kreatywności. Łączymy wynajem przestrzeni z organizacją wydarzeń o nietypowej formie. Proponujemy takie scenariusze eventów, które nie tylko pozytywnie zaskakują uczestników, ale też wspierają założone cele.

Mamy przyjemność zaproponować odwiedzenie Perły Leśnej znajdującej się w Nadarzynie koło Warszawy, w odległości 25 km od Dworca Centralnego i 16 km od portu lotniczego Okęcie, w bliskim sąsiedztwie Ptak Warsaw Expo.Atrakcyjne położenie obiektu, na terenie 15 - hektarowego, ogrodzonego kompleksu leśnego sprzyja czynnemu wypoczynkowi oraz organizacji imprez plenerowych.