Konferencja dla branży gastronomicznej podczas Festiwalu Dobrego Smaku

Jesteś właścicielem restauracji, jej managerem lub szefem kuchni? Zastanawiasz się nad otwarciem własnego lokalu? Weź udział w Konferencji organizowanej w ramach siódmego Festiwalu Dobrego Smaku i wykorzystaj kryzys gospodarczy, aby osiągnąć sukces.

Prowadzenie własnego biznesu, a w szczególności restauracji to ogromne wyzwanie w dobie kryzysu. Coraz większa konkurencja, biedniejsze społeczeństwo i drożejące produkty to tylko niektóre problemy, z którymi borykają się na co dzień właściciele i managerowie restauracji. Konferencja „Jak wykorzystać kryzys, aby osiągnąć sukces?”, organizowana w ramach Festiwalu Dobrego Smaku to odpowiedź organizatorów na potrzeby branży gastronomicznej. Prowadzenie własnego biznesu wymaga elastyczności i nieustannego dopasowywania się do aktualnych potrzeb rynku. Kryzys nie musi oznaczać rezygnacji z tego, co do tej pory osiągnęliśmy. Czasem wystarczy zmienić aranżację wnętrza, menu, czy też zainwestować w działania marketingowe- przekonuje organizatorka Festiwalu Dobrego Smaku- Barbara Sokołowska-Urbańczyk.

 
Restauracje jako pierwsze odczuwają skutki kryzysu na rynku finansowym, dlatego warto, by jak najszybciej zaczęły z nim walczyć. Na konferencji „Jak wykorzystać kryzys, aby osiągnąć sukces?” wystąpią szanowani eksperci z zakresu gastronomii, marketingu i architektury. Posiadanie wiedzy z tych trzech obszarów zapewni sukces każdemu lokalowi gastronomicznemu. I tu z pomocą przychodzą tacy eksperci jak Constant-Michel Labarre- francuski mistrz kuchni, Przemysław Andrzejak – przedstawiciel BEST PLACE- Europejskiego Instytutu Marketingu Miejsc, Sławomir Chrzczonowski- Sommelier, juror międzynarodowych konkursów winiarskich, Jakub Majewski i Łukasz Pastuszka – Moomoo architects, Maciej Plutecki- Regionalny Związek Pracodawców Prywatnych Ziemi Łódzkiej LEWIATAN, Jacek Szklarek – prezes Slow Food Polska. Podzielą się oni z uczestnikami swoją wiedzą i wieloletnim doświadczeniem związanym z branżą gastronomiczną.
 
Konferencja odbędzie się 25 czerwca w piątek, w łódzkim Hotelu Focus.
 
Jeżeli chcesz uzyskać odpowiedź jak uratować swoją restaurację lub stworzyć nową, która będzie odporna na kryzys zajrzyj na www.festiwaldobregosmaku.eu
 
 
Program konferencji „Jak wykorzystać kryzys aby osiągnąć sukces?”

10.15 – 10.55          „Jak wykorzystać kryzys do zbudowania przewagi konkurencyjnej?” Constant-Michel Labarre- francuski mistrz kuchni, v-ce prezes Euro-Toques Polska, Prezes Akademii Konkurs Bocuse d’Or Poland,

10.55 – 11.25 „Jak dbać o dobry wizerunek restauracji” Przemysław Andrzejak – przedstawiciel BEST PLACE- Europejskiego Instytutu Marketingu Miejsc, Pełnomocnik Rektora Uniwersytetu Medycznego w Łodzi ds. Rozwoju i Promocji Uczelni

11.25 – 11.45 „Czy warto zatrudnić sommeliera?” Sławomir Chrzczonowski- Sommelier, juror międzynarodowych konkursów winiarskich, twórca portalu winomania.pl

12.15 – 12.45 “Wykorzystać niewykorzystane… -czyli współczesne adaptacje nietypowych przestrzeni na cele gastronomiczne” – Jakub Majewski i Łukasz Pastuszka – Moomoo architects

12.45 – 13.20 „Przynależność do organizacji pracodawców jako element innowacyjnego zarządzania firmą” Maciej Plutecki – Regionalny Związek Pracodawców Prywatnych Ziemi Łódzkiej LEWIATAN

13.20 – 14.00 „Slow Food jako nowa alternatywa dla polskiej gastronomii” Jacek Szklarek – prezes Slow Food Polska
 

Źródło: PR

Pałac Wojanów to nowoczesne centrum konferencyjne osadzone w murach romantycznej rezydencji dworskiej. Kompelks hotelowy dysponuje 3 salami konferencyjnymi, 2 bankietowymi, 91 pokojami dla 196 gości oraz strefą SPA&Wellness

HP Park Plaza zapewnia profesjonalną obsługę Gości oraz komfortowe warunki!

Wrocławski hotel HP Park Plaza dysponuje 7 klimatyzowanymi salami konferencyjnymi z nowoczesnym sprzętem audiowizualnym oraz naturalnym oświetleniem, maksymalnie dla około 500 osób łącznie.

Misja
Naszą misją jest stworzenie miejsca, dzięki któremu nasza społeczność może inwestować w rozwój osobisty oraz rozwój swojej firmy.