Wyśmienite rybne kreacje w orientalnej odsłonie zagościły w menu restauracji The Oriental w hotelu Sheraton Warsaw

Warszawa, 15 czerwca 2010 r. – W restauracji The Oriental nastał czas na orientalne rybobranie. Zapraszamy do skosztowania unikalnego menu rybnego, w którym dominują najwykwintniejsze ryby oraz orientalne przyprawy.

 Już od dziś do końca lipca menu restauracji The Oriental wzbogaci się o wyjątkowe rybne smaki. Ryba tropikalna Lucjan oraz sola, uważana za najwykwintniejszą rybę świata, to tylko niektóre z rarytasów przygotowanych przez Szefa Kuchni restauracji. Oto kilka dań które znajdą się w karcie restauracji:

 
 
  • Grillowana ryba kurek z pastą z pieczonego bakłażana z miętą, kolendrą i chilli, podana z czerwonym sosem curry z ananasem i bazylią;
  • Ryba Lucjan duszona w indyjskim pomidorowym curry z orientalnymi ziemniakami taro;
  • Sola marynowana w soku z limonki, z zielonym chilli i kolendrą, podana z grillowanymi szparagami i tajskim ryżem z krewetkami.
 
Znakomity i niepowtarzalny smak potraw podkreślą starannie wyselekcjonowane wina.
             
Rezerwacji dokonać można pod numerem 22450 6705. Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw i jest czynna w godzinach 17:00-22:30. Atmosfera i wystrój lokalu sprawiają, że gość wyrusza w zaskakującą podróż kulinarną na Daleki Wschód i rozkoszuje się daniami przygotowanymi przez orientalnych kucharzy. 
 
 

Hotel Amber*** usytuowany jest na wzgórzu w samym środku Gdańska, zaledwie 2 km od Głównego Miasta w spokojnej dzielnicy Suchanino, przy ul. Powstańców Warszawskich 45. Oferujemy zakwaterowanie w standardzie trzygwiazdkowym dla osób podróżujących biznesowo oraz turystycznie. Hotel posiada własny duży parking również dla autokarów bezpłatny dla gości hotelowych.

Niezależnie od pory roku Karpacz zapewnia idealne warunki do organizacji spotkań biznesowych, szkoleń i aktywności outdoorowych. Lato to czas górskich wędrówek karkonoskimi szlakami, zima – integracja na stoku na dwóch lub jednej desce.