Miesiąc wołowiny Kobe w The Oriental

Październik minie w restauracji The Oriental pod hasłem steków z wołowiny Kobe w tajskich przyprawach. Hotelowi sommelierzy, wyselekcjonowali kolekcję win z francuskich winnic, aby podkreślić wyjątkowy smak mięsa.

 

W październikowym menu szef kuchni proponuje:
 
·         stek z polędwicy Kobe ze smażoną w woku tajską fasolą, trawą cytrynową, bazylią w sosie ostrygowym i ryżem jaśminowym w cenie 290 PLN

·         oraz antrykot z wołowiny Kobe z tajskimi mini szparagami, bok choy z pikantnym sosem imbirowym i ryżem jaśminowym w cenie 190 PLN od osoby.
 
Kobe to najdroższa wołowina świata, o niesamowitej głębi smaku, którą zawdzięcza delikatnemu rozpuszczaniu się tłuszczu w procesie gotowania. Ciekawostką jest to, że krowom podaje się najwyższej jakości pożywienie oraz piwo, aby zaostrzyć ich apetyt. Krowy te mają mało ruchu, hodowcy dbają o ich relaks do tego stopnia, że umilają im czas muzyką klasyczną. Wszystkie te zabiegi służą temu, aby zapewnić delikatność mięsa.

Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw i jest czynna w godzinach 17:00-22:30. Atmosfera i wystrój lokalu sprawiają, że gość wyrusza w zaskakującą podróż kulinarną na Daleki Wschód i rozkoszuje się daniami przygotowanymi przez orientalnych kucharzy. 

Talaria Resort SPA to ekskluzywny i wyjątkowy hotel Wellnes & SPA położony w Trojanowie.

Kreatywne centrum eventowe Concordia Design to wyjątkowe miejsce, które jest częścią centrum design i kreatywności. Łączymy wynajem przestrzeni z organizacją wydarzeń o nietypowej formie. Proponujemy takie scenariusze eventów, które nie tylko pozytywnie zaskakują uczestników, ale też wspierają założone cele.

Kuter Port to stale rozwijający się ośrodek, posiadający nieograniczone możliwości aranżacji ponad 30 ha powierzchni w zakresie organizacji wszelkiego rodzaju wydarzeń w plenerze i w przestrzeni zamkniętej.