Alternatywę dla dań z bufetu restauracji The Olive stanowić będą nowe zestawy lunchowe, składające się z czterech propozycji kulinarnych zmieniających się codziennie. Od poniedziałku do piątku szef kuchni Artur Grajber będzie prezentował nowe propozycje, a w karcie znajdą się m. in.:
- Sałatka z pikantnego arbuza i szpinaku z karmelizowanym koprem włoskim
- Eskalopki z polędwiczek wieprzowych, z puree z boczkiem i porem, grillowaną cukinią i sosem grzybowym
- Sałatka ze szpinakiem, marynowaną gruszką, orzechami włoskimi i sosem z sera pleśniowego
- Papardele z kremowym sosem kurkowym, boczkiem pieczonym i musem z gęsiej wątróbki
- Filet łososia z ciepłą sałatka z kopru włoskiego i cykorii, ryżem ‘cremolata’ z cytrusami i natką pietruszki, sosem maślanym z cytryną i pomidorem
- Śliwki karmelizowane z sosem kajmakowym, żubrówką i lodami jabłkowymi, podane na pieczonej kruszonce z ciasteczkiem waniliowym
Gość korzystając z oferty lunchowej będzie miał możliwość wybrać z karty:
– dwa dania w cenie 55 pln
– trzy dania w cenie 78 pln
– cztery dania w cenie 105 pln
Pełny zestaw lunchowy zawiera przystawkę, zupę, danie główne i deser.
Zestawy lunchowe dostępne będą od 12.00 – 15.00 od poniedziałku do piątku.
Restauracja The Olive znajduje się w hotelu Sheraton Warsaw i serwuje potrawy inspirowane kulinarną tradycją śródziemnomorską oraz dania kuchni polskiej. Czynna jest w godzinach 6.30-10.30 oraz 12.00-16.00.
Źródło: PR