W karcie miłośnicy kuchni orientalnej znajdą szeroką gamę owoców morza i ryb, a także najlepszej jakości wołowinę kobe i argentyński antrykot.
Szef kuchni hotelu Sheraton Warsaw – Artur Grajber w szczególności poleca:
- Szaszłyk z przegrzebkami z kapustą bok choy i sosem czosnkowo-pieprzowym w cenie 95 PLN
- Panierowana ryba barramundi z czosnkiem i zielonym pieprzem podana z zieloną fasolką i trawą cytrynową za 85 PLN
- Polędwica kobe podana z kapustą bok choy i sosem czosnkowym z zielonym pieprzem w cenie 290 PLN
- Aromatyczna oceaniczna zupa z owoców morza z chilli, grzybami, trawą cytrynową
i bazylią w cenie 33 PLN - Złociste, orientalne ciasto nadziewane krewetkami, krabami i zieloną pastą curry, podane z domowym sosem ananasowym w cenie 45 PLN
Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw. Szef kuchni The Oriental serwuje gościom niezwykłą podróż kulinarną po krajach Orientu- Tajlandii, Chin, Japonii, a także Indonezji i Malezji. Typowe azjatyckie potrawy w połączeniu z nieznanymi przyprawami, to powód, dla którego restauracja jest miejscem cenionym od lat przez koneserów kuchni azjatyckiej. Wnętrze zaprojektowane w stylu orientalnym intensyfikuje wrażenie podróży w odległe zakątki świata.
Źródło: PR