Żywność organiczna pochodzi z nieskażonych plantacji, nie zawiera pestycydów, ani konserwantów, a dodatkowo badania naukowe potwierdzają, że produkty organiczne – zwłaszcza warzywa i owoce zawierają więcej witaminy C, która znakomicie uodparnia organizm.
Zainspirowany dobroczynnym działaniem produktów organicznych Janusz Korzyński przygotował specjalne wiosenne menu, które łączy w sobie wyrafinowany smak kuchni fusion z tym co najlepsze w naturze.
W wiosennym menu szef kuchni proponuje:
– Tofu w BIO miodzie pomarańczowym i sezamie z konfiturą z kiwi i kolendry – 24 PLN
– Mini ośmiorniczki i małże św. Jakuba podane z sałatką z BIO makaronu gryczanego- 34 PLN
– Szpinak z wędzonym dzikim łososiem i BIO orzechami brazylijskimi i redukcją z białego octu i trufli – 32 PLN
– Krem z brokułów i mleka sojowego podany z BIO oliwą z pestek dyni – 25 PLN
– Filet z dzikiej Baramundi zapiekany z miso podany z saute bok choy i BIO czerwonym ryżem – 68 PLN
– Dziki łosoś z alaski podany z hummusem z BIO brązowej soczewicy i parowanym szpinakiem – 72 PLN
– Kotleciki jagnięce podane z pieczoną papryka, cieciorką i smardzami z BIO syropem z jabłka i imbiru – 86 PLN
– Pierś perliczki podana z BIO konfiturą z pomarańczy i wanilii, grillowanymi szparagami oraz pure z marchewki – 68 PLN
Menu będzie dostępne w restauracji Fusion do 10 kwietnia.
Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.