Wiosna fusion – organiczne menu w hotelu Westin

Restauracja Fusion w warszawskim hotelu Westin wprowadziła do swojej oferty nowe wiosenne menu, w którym znajdą się produkty organiczne. Kunszt szefa kuchni sprawia, że wiosenne lekkie menu smakuje wspaniale, a przy okazji pozwoli zadbać o sylwetkę.

Żywność organiczna pochodzi z nieskażonych plantacji, nie zawiera pestycydów, ani konserwantów, a dodatkowo badania naukowe potwierdzają, że produkty organiczne – zwłaszcza warzywa i owoce zawierają więcej witaminy C, która znakomicie uodparnia organizm.

Zainspirowany dobroczynnym działaniem produktów organicznych Janusz Korzyński przygotował specjalne wiosenne menu, które łączy w sobie wyrafinowany smak kuchni fusion z tym co najlepsze w naturze.

W wiosennym menu szef kuchni proponuje:

– Tofu w BIO miodzie pomarańczowym i sezamie z konfiturą z kiwi i kolendry – 24 PLN

– Mini ośmiorniczki i małże św. Jakuba podane z sałatką z BIO makaronu gryczanego- 34 PLN

– Szpinak z wędzonym dzikim łososiem i BIO orzechami brazylijskimi i redukcją z białego octu i trufli – 32 PLN

– Krem z brokułów i mleka sojowego podany z BIO oliwą z pestek dyni – 25 PLN

– Filet z dzikiej Baramundi zapiekany z miso podany z saute bok choy i BIO czerwonym ryżem – 68 PLN

– Dziki łosoś z alaski podany z hummusem z BIO brązowej soczewicy i parowanym szpinakiem – 72 PLN

– Kotleciki jagnięce podane z pieczoną papryka, cieciorką i smardzami z BIO syropem z jabłka i imbiru – 86 PLN

– Pierś perliczki podana z BIO konfiturą z pomarańczy i wanilii, grillowanymi szparagami oraz pure z marchewki – 68 PLN

 

Menu będzie dostępne w restauracji Fusion do 10 kwietnia.

Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.

www.westin.pl/bars

Niezależnie od pory roku Karpacz zapewnia idealne warunki do organizacji spotkań biznesowych, szkoleń i aktywności outdoorowych. Lato to czas górskich wędrówek karkonoskimi szlakami, zima – integracja na stoku na dwóch lub jednej desce.

Nieprzeciętna lokalizacja nad samym jeziorem w sercu Puszczy Piskiej,to bez wątpienia jedno z najpiękniejszych miejsc na mapie Mazur.Doceniony przez Gości nowy butikowy hotel dla dorosłych i młodzieży 16+.Doskonałe miejsce dla spragnionych ciszy, spokoju i błogiego relaksu.

Event Hall w Fabryce Norblina to wyjątkowa przestrzeń eventowa w Warszawie, gdzie industrialny styl spotyka się z nowoczesnymi rozwiązaniami. Na ponad 600 m² można zorganizować różnorodne wydarzenia, od konferencji i bankietów po premiery filmowe. Do dyspozycji gości są sale kinowe z systemem Dolby Atmos®, przestronne lobby oraz 14-metrowy bar serwujący autorskie koktajle. Nowoczesne zaplecze audiowizualne, cateringowe i profesjonalna obsługa w zabytkowym otoczeniu Fabryki Norblina gwarantują unikatowy charakter każdego eventu.