Od poniedziałku 4 kwietnia przez cały miesiąc wielbiciele kruchego mięsa kaczki będą mogli degustować ją w wielu wariantach w restauracji The Oriental. Głębię smaku dopełnią wyselekcjonowane przez hotelowego sommeliera wina. Kaczka serwowana w restauracji The Oriental będzie bogata w aromaty Azji, a na jej wspaniały smak wpływa również sposób jej pieczenia, dzięki któremu kaczka uzyskuje ten wyjątkowy i delikatny smak.
Aprochet Inboom, szef kuchni restauracji The Oriental proponuje kaczkę orientalną w następujących daniach:
- Zupa w stylu chińskim z kuleczkami z kaczki z kolendrą, makaronem sojowym i warzywami – 35 PLN
- Kaczka w sosie mandarynkowym z chili i warzywami z woka – 66 PLN
- Kaczka z ananasem i liczi w czerwonym curry – 79 PLN
- Smażona pierś kaczki z sosem pieprzowo-czosnkowym – 79 PLN
- Smażona kaczka w sosie bazyliowym z chili, podana na gorącym talerzu – 79 PLN
Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw. Szef kuchni The Oriental serwuje gościom niezwykłą podróż kulinarną po krajach Orientu: Tajlandii, Chin, Japonii, a także Indonezji i Malezji. Typowe azjatyckie potrawy w połączeniu z nieznanymi przyprawami, to powód, dla którego restauracja jest miejscem cenionym od lat przez koneserów kuchni azjatyckiej. Wnętrze zaprojektowane w stylu orientalnym intensyfikuje wrażenie podróży w odległe zakątki świata.