Truskawkowy czerwiec w warszawskim Sheratonie i Westinie

Czerwiec upłynie we wszystkich restauracjach i barach hotelu Sheraton Warsaw pod hasłem truskawkowych deserów, a w Westinie oprócz słodkości w stylu fusion, owoce znajdą się również w przystawkach.

Szef pracowni cukierniczej hotelu Sheraton – Dariusz Wierzbowski stworzył specjalnie na ten miesiąc kreacje, w których truskawki wychodzą na pierwszy plan.

Wśród propozycji specjalnie skomponowanego truskawkowego menu znajdą się:

  • Truskawki z gorącą czekoladą Caraibe z nutką orientalnej przyprawy tonka
  • Puchar truskawek z bitą śmietaną
  • Torcik bezowo-kardamonowy z truskawkami i mini kostką lodową o smaku pistacjowym
  • Tarta truskawkowa z likierem Cointreau podana z lodami zabajone
  • Truskawki marynowane w nalewce pomarańczowej Grand Marnier i zielonym pieprzu, podane z lodami jogurtowymi w czekoladowej ażurowej kuli.

 

Wszystkie desery dostępne będą w cenie 26 PLN w restauracjach The Olive, The Oriental, SomePlace Else i Lobby Barze.

www.sheraton.pl

 

Szef kuchni hotelu Westin – Janusz Korzyński postanowił wykorzystać truskawki nie tylko w deserach, ale i w przystawkach.

Wśród rekomendacji szefa kuchni znajdują się m. in.:

  • liście młodego szpinaku, świeże truskawki, arbuz, ser kozi, pieczone orzeszki Pini, miodowy vinagrette z octem balsamicznym w cenie 28 PLN
  • Płatki gorzkiej czekolady przekładane truskawkami w 3 postaciach: mus, carpaccio, lody, podawne z sosem czekoladowym
  • Lekki mus waniliowo- jogurtowy na salsie z truskawek z nutą Cointreau

www.westin.pl

Hotel Scandic Gdańsk znajduje się naprzeciwko dworca kolejowego Gdańsk Główny oraz zaledwie 800 metrów od słynnego Żurawia nad Motławą. Z przystanku autobusowego znajdującego się przed hotelem można w 20 minut dostać się na lotnisko. Ergo Arena położona jest 8 km od hotelu.