Szefowie kuchni sieci Starwood Hotels & Resorts prowadzący blog kulinarny www.akademia-kulinarna.pl zostali zaproszeni przez Fundację „Słoneczko” do wzięcia udziału w akcji charytatywnej „Kulinarni blogerzy dla Kubusia”. Postanowili wykorzystać swoją pasje, jaką jest gotowanie i w ten sposób pomóc Kubusiowi.
Kubuś jest pięcioletnim chłopcem, który od urodzenia wymaga ciągłego leczenia oraz intensywnej i kosztownej rehabilitacji. Środki pozyskane z aukcji kulinarnych szefów kuchni będą w całości przeznaczone na pomoc Kubusiowi.
Trzej szefowie kuchni i jednocześnie blogerzy www.akademia-kulinarna.pl przygotowali wyjątkowe przedmioty na aukcję charytatywną:
Artur Grajber – szef kuchni hotelu Sheraton Warsaw, osobiście zadba o gości w The Chef’s Table. Jest to najmniejsza restauracja w Warszawie, w której znajduje się tylko jeden stolik. Na specjalną kolację, dla osoby, która wygra jego aukcję, Artur Grajber przygotuje menu degustacyjne, którego nie można zjeść w żadnej innej restauracji w mieście.
http://allegro.pl/kolacja-w-sheratonie-charytatywna-i1306615793.html
Janusz Korzyński– szef kuchni hotelu The Westin Warsaw zaprosi najhojniejszą osobę na wspólny niedzielny brunch do restauracji Fusion i dodatkowo przygotuje kulinarną niespodziankę.
http://allegro.pl/voucher-na-brunch-z-januszem-korzynskim-i1306614044.html
Michał Tkaczyk, szef kuchni hotelu Le Meridien Bristol na ten szczytny cel przygotował specjalną 5-daniową, wykwintną kolację. Będą to dania, których nie ma w menu restauracji, więc nikt poza zwycięzcą tej aukcji nie będzie miał szans ich spróbować.
http://allegro.pl/kolacja-w-hotelu-bristol-w-warszawie-i1306614472.html
Akademia Kulinarna www.akademia-kulinarna.pl jest blogiem prowadzonym przez szefów kuchni hoteli sieci Starwood. Jest to miejsce gdzie dzielą się oni z czytelnikami swoją pasją, którą jest gotowanie. Na łamach bloga można też zdobyć wiedzę sommelierską oraz z zakresu savoir-vivre.