Indyjskie czwartki w Radisson Blu Hotel Kraków

W kwietniu Radisson Blu Hotel Kraków serwuje kulinarną podróż po Indiach. Ze wschodu na zachód i z północy na południe – menu obfitować będzie w rozmaite smakołyki z tego rozległego kraju.

To już tradycja, że w restauracji Milk&Co serwowany jest Surf& Turf – największy wybór świeżych ryb i owoców morza, każdego miesiąca wzbogacony o smakołyki z różnych państw świata. W kwietniu w menu pojawią się nieco pikantne i mocno aromatyczne orientalne dania z Indii.

Lubię gotować naturalnie, wydobywać prawdziwy aromat przyrządzanych potraw, bez zbędnego doprawiania. Jednak kuchnia indyjska swoją oryginalności i niezwykły smak zawdzięcza właśnie specjalnie przygotowanym mieszankom przypraw – masala. Bez nich dania nie smakowałyby tak znakomicie. Chcąc zachować oryginalność potraw, zamówiliśmy specjalne mieszanki prosto z Indii” – opowiada Stanisław Bobowski, Executive Chef Radisson Blu Hotel, Kraków.

Na bufecie pojawią się tradycyjne potrawy jak: samosa czyli indyjskie pierożki, chleb Naan, kurczak Tikka Masala czy kurczak Jaffrezi. Dodatkowo w menu zawarte zostały również mniej znane pozycje z kuchni regionalnych.

Przygotowując menu, dobieramy potrawy tak, by nie zabrakło najbardziej znanych i lubianych tradycyjnych dań, ale także staramy się wprowadzać nowości z mniej znanych zakątków kraju. Kuchnia indyjska nie powinna kojarzyć się tylko z curry, mlekiem kokosowym i kurczakiem. Indie to również bogactwo dań wegetariańskich, dlatego w bufecie pojawią się warzywa w sosie masala, szpinak po indyjsku czy dania przygotowane z mąki z soczewicy” – dodaje Łukasz Szymański, Executive Sous Chef Radisson Blu Hotel, Kraków.

Największą zaletą bufetu Surf&Turf jest jego różnorodność. Każda osoba, niezależnie czy jest smakoszem mięs, wegetarianinem, czy może uwielbia słodkości, na pewno znajdzie coś dla siebie. Na stole pojawią się sałatki: z mango, z cieciorki, z kurczakiem, oraz możliwość skomponowania swojego zestawu z ulubionych składników. Rozgrzewająca zupa z imbirem lub delikatna z soczewicy. Wśród zimnych i ciepłych przystawek wyróżnić można: smażone cebulki w cieście z soczewicy, pappadams czy naleśniki Dosa. Na deser nie mogło zabraknąć Gulab Jamun czyli indyjskich pączków czy orzeźwiającego koktajlu z mango – Mango Lasi

Bufet Surf&Turf serwowany jest w czwartki w godzinach 18:00 – 23:00. Obowiązuje nielimitowana konsumpcja wszystkich dań, piwa, wina i wody w cenie 135 zł od osoby. Dla Gości bezpłatny parking.



PR

Czterogwiazdkowy Hotel Grand Ascot to luksus i wygoda w prestiżowym miejscu. Położony jest tuż obok Rynku Głównego, czyli w najlepszej lokalizacji w Krakowie. Najważniejsze atrakcje miasta znajdują się nieopodal Hotelu, dzięki czemu jest to idealne miejsce do zwiedzania Krakowa, wyjście ze znajomymi, rodzinny odpoczynek, czy też spotkanie biznesowe.

Hotel Swing oferuje 147 nowoczesnych, komfortowo wyposażonych pokoi jednoosobowych i dwuosobowych, w tym 3 luksusowe apartamenty, 3 pokoje dla osób niepełnosprawnych oraz 6 pokoi typu studio, które są idealnym rozwiązaniem dla rodzin

Centrum Zdrowia i Relaksu VERANO usytuowane jest w parku nadmorskim, przy deptaku spacerowym, w odległości 100 metrów od morza i piaszczystej plaży, pośród unikalnej zieleni.