Indyjskie czwartki w Radisson Blu Hotel Kraków

W kwietniu Radisson Blu Hotel Kraków serwuje kulinarną podróż po Indiach. Ze wschodu na zachód i z północy na południe – menu obfitować będzie w rozmaite smakołyki z tego rozległego kraju.

To już tradycja, że w restauracji Milk&Co serwowany jest Surf& Turf – największy wybór świeżych ryb i owoców morza, każdego miesiąca wzbogacony o smakołyki z różnych państw świata. W kwietniu w menu pojawią się nieco pikantne i mocno aromatyczne orientalne dania z Indii.

Lubię gotować naturalnie, wydobywać prawdziwy aromat przyrządzanych potraw, bez zbędnego doprawiania. Jednak kuchnia indyjska swoją oryginalności i niezwykły smak zawdzięcza właśnie specjalnie przygotowanym mieszankom przypraw – masala. Bez nich dania nie smakowałyby tak znakomicie. Chcąc zachować oryginalność potraw, zamówiliśmy specjalne mieszanki prosto z Indii” – opowiada Stanisław Bobowski, Executive Chef Radisson Blu Hotel, Kraków.

Na bufecie pojawią się tradycyjne potrawy jak: samosa czyli indyjskie pierożki, chleb Naan, kurczak Tikka Masala czy kurczak Jaffrezi. Dodatkowo w menu zawarte zostały również mniej znane pozycje z kuchni regionalnych.

Przygotowując menu, dobieramy potrawy tak, by nie zabrakło najbardziej znanych i lubianych tradycyjnych dań, ale także staramy się wprowadzać nowości z mniej znanych zakątków kraju. Kuchnia indyjska nie powinna kojarzyć się tylko z curry, mlekiem kokosowym i kurczakiem. Indie to również bogactwo dań wegetariańskich, dlatego w bufecie pojawią się warzywa w sosie masala, szpinak po indyjsku czy dania przygotowane z mąki z soczewicy” – dodaje Łukasz Szymański, Executive Sous Chef Radisson Blu Hotel, Kraków.

Największą zaletą bufetu Surf&Turf jest jego różnorodność. Każda osoba, niezależnie czy jest smakoszem mięs, wegetarianinem, czy może uwielbia słodkości, na pewno znajdzie coś dla siebie. Na stole pojawią się sałatki: z mango, z cieciorki, z kurczakiem, oraz możliwość skomponowania swojego zestawu z ulubionych składników. Rozgrzewająca zupa z imbirem lub delikatna z soczewicy. Wśród zimnych i ciepłych przystawek wyróżnić można: smażone cebulki w cieście z soczewicy, pappadams czy naleśniki Dosa. Na deser nie mogło zabraknąć Gulab Jamun czyli indyjskich pączków czy orzeźwiającego koktajlu z mango – Mango Lasi

Bufet Surf&Turf serwowany jest w czwartki w godzinach 18:00 – 23:00. Obowiązuje nielimitowana konsumpcja wszystkich dań, piwa, wina i wody w cenie 135 zł od osoby. Dla Gości bezpłatny parking.



PR

Mieszczący się na wyspie okolonej fosą zamek wraz z 12 ha parkiem był w przeszłości jedną z najokazalszych rezydencji magnackich w Polsce. Był siedzibą króla Polski Stanisława Leszczyńskiego oraz książąt Sułkowskich. Sale paradne zamku wraz z wystawami eksponatów są udostępnione dla zwiedzających. Zamek jest obiektem konferencyjnym i miejscem organizacji wszelkiego rodzaju imprez firmowych i prywatnych. Posiada hotel w kategorii 3* oraz własną gastronomię z obszerną restauracją.

Nowoczesny hotel Mercure Wrocław Centrum położony jest w kulturalnym,
handlowym i komunikacyjnym centrum Wrocławia – w sąsiedztwie największych
atrakcji turystycznych miasta, takich jak Rynek i Ostrów Tumski,
Muzeum Narodowe wraz z Panoramą Racławicką. Hotel oddalony jest 11 km
od międzynarodowego Portu Lotniczego Wrocław im. Mikołaja Kopernika,
a od dworca kolejowego i autobusowego jedynie 1 km. Do dyspozycji gości
hotelowych oddany jest monitorowany parking na ponad 200 miejsc.

Hotel Amber*** usytuowany jest na wzgórzu w samym środku Gdańska, zaledwie 2 km od Głównego Miasta w spokojnej dzielnicy Suchanino, przy ul. Powstańców Warszawskich 45. Oferujemy zakwaterowanie w standardzie trzygwiazdkowym dla osób podróżujących biznesowo oraz turystycznie. Hotel posiada własny duży parking również dla autokarów bezpłatny dla gości hotelowych.