Indyjskie czwartki w Radisson Blu Hotel Kraków

W kwietniu Radisson Blu Hotel Kraków serwuje kulinarną podróż po Indiach. Ze wschodu na zachód i z północy na południe – menu obfitować będzie w rozmaite smakołyki z tego rozległego kraju.

To już tradycja, że w restauracji Milk&Co serwowany jest Surf& Turf – największy wybór świeżych ryb i owoców morza, każdego miesiąca wzbogacony o smakołyki z różnych państw świata. W kwietniu w menu pojawią się nieco pikantne i mocno aromatyczne orientalne dania z Indii.

Lubię gotować naturalnie, wydobywać prawdziwy aromat przyrządzanych potraw, bez zbędnego doprawiania. Jednak kuchnia indyjska swoją oryginalności i niezwykły smak zawdzięcza właśnie specjalnie przygotowanym mieszankom przypraw – masala. Bez nich dania nie smakowałyby tak znakomicie. Chcąc zachować oryginalność potraw, zamówiliśmy specjalne mieszanki prosto z Indii” – opowiada Stanisław Bobowski, Executive Chef Radisson Blu Hotel, Kraków.

Na bufecie pojawią się tradycyjne potrawy jak: samosa czyli indyjskie pierożki, chleb Naan, kurczak Tikka Masala czy kurczak Jaffrezi. Dodatkowo w menu zawarte zostały również mniej znane pozycje z kuchni regionalnych.

Przygotowując menu, dobieramy potrawy tak, by nie zabrakło najbardziej znanych i lubianych tradycyjnych dań, ale także staramy się wprowadzać nowości z mniej znanych zakątków kraju. Kuchnia indyjska nie powinna kojarzyć się tylko z curry, mlekiem kokosowym i kurczakiem. Indie to również bogactwo dań wegetariańskich, dlatego w bufecie pojawią się warzywa w sosie masala, szpinak po indyjsku czy dania przygotowane z mąki z soczewicy” – dodaje Łukasz Szymański, Executive Sous Chef Radisson Blu Hotel, Kraków.

Największą zaletą bufetu Surf&Turf jest jego różnorodność. Każda osoba, niezależnie czy jest smakoszem mięs, wegetarianinem, czy może uwielbia słodkości, na pewno znajdzie coś dla siebie. Na stole pojawią się sałatki: z mango, z cieciorki, z kurczakiem, oraz możliwość skomponowania swojego zestawu z ulubionych składników. Rozgrzewająca zupa z imbirem lub delikatna z soczewicy. Wśród zimnych i ciepłych przystawek wyróżnić można: smażone cebulki w cieście z soczewicy, pappadams czy naleśniki Dosa. Na deser nie mogło zabraknąć Gulab Jamun czyli indyjskich pączków czy orzeźwiającego koktajlu z mango – Mango Lasi

Bufet Surf&Turf serwowany jest w czwartki w godzinach 18:00 – 23:00. Obowiązuje nielimitowana konsumpcja wszystkich dań, piwa, wina i wody w cenie 135 zł od osoby. Dla Gości bezpłatny parking.



PR

Czterogwiazdkowy Scandic Wocław usytuowany jest w centrum miasta. Dogodny dojazd z autostrady A4/A8, niewielka odległość (12 km) od lotniska im. Mikołaja Kopernika oraz umożliwiający przebycie pieszo dystans do Głównego Dworca Kolejowego PKP, zapewniając uczestnikom komfort szybkiego dotarcia na miejsce spotkania.
Oferujemy bezpłatny dostęp do internetu (wi-fi) w całym hotelu.

Zaplanuj niezapomniane wydarzenie w miejscu, gdzie nowoczesność spotyka się z komfortem. Hotel Sympozjum & SPA**** to przestrzeń stworzona dla tych, którzy cenią sobie najwyższy standard obsługi, profesjonalne zaplecze konferencyjne i wyjątkową atmosferę. Dzięki doskonałej lokalizacji, rozbudowanej strefie SPA oraz wyśmienitej restauracji, hotel jest idealnym wyborem zarówno na biznesowe spotkania, jak i chwile relaksu. Odkryj, jak łatwo połączyć pracę z przyjemnością!

Hotel 500 Tarnowo Podgórne położony jest jedynie 18 km od centrum stolicy Wielkopolski.
Hotel oferuje 170 komfortowych pokoi z bezpłatnym dostępem do Internetu oraz telewizją satelitarną.Z myślą o gościach biznesowych obiekt przygotował 11 klimatyzowanych sal konferencyjnych o wielkości od 35m2 do 350m2. Dzięki temu hotel może pochwalić się jednym z lepiej przygotowanych zapleczy szkoleniowych w obrębie Poznania i okolic. Wszystkie sale konferencyjne mają dostęp do światła dziennego.