Kaczka i gęś w stylu fusion już od poniedziałku w hotelu Westin

Od poniedziałku 11 października restauracja Fusion w warszawskim hotelu Westin serwować będzie rarytasy z kaczką i gęsią w roli głównej. W specjalnej karcie dań pojawi się osiem nowych potraw. Promocja trwać będzie do 7 listopada br.

Drób pojawi się w przystawkach, zupach i daniach głównych w różnych odsłonach. Szefowi kuchni hotelu Westin – Januszowi Korzyńskiemu, zależało na pokazaniu różnorodności wykorzystania mięsa kaczego w kulinariach. 


„Mięso kacze jest bardzo kruche i oferuje niesamowitą głębię smaku. W naszej odsłonie zostało przyprawione i zestawione z intrygującymi smakami i przyprawami z całego świata. Myślę, że będzie to interesująca propozycja dla miłośników wyszukanej kuchni” – powiedział Janusz Korzyński, szef kuchni.
 
W październikowej karcie dań znajdą się między innymi:
 
  • Mus z gęsi z galaretką z winogron i ciastkiem tymiankowym z morelą w cenie 38 PLN
  • Lazania z gęsiej wątróbki “Foie Gras” i małż św. Jakuba z „kawiorem” Wasabi  i ostrym sosem mango w cenie 58 PLN
  • Gęś nadziewana rakami i dzikim ryżem podawana z musem z selera i wanilii w cenie 64 PLN
  • Pieczona gęś w świeżych ziołach i orzechach podawana z gretiną z batatów i pieczonym kalafiorem oraz sosem z prawdziwków w cenie 66 PLN
 
Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.
 

Hotel BoniFaCio SPA & Sport położony jest blisko przyrody w malowniczym zakątku Mazowsza, zaledwie godzinę drogi od Warszawy.

Hotel St. Bruno **** to jedyny tej klasy hotel położony na szlaku Wielkich Jezior Mazurskich. We wnętrzach tego czterogwiazdkowego hotelu odnaleźć można atmosferę kurortu okresu międzywojennego XX w., kiedy to Giżycko było modnym i prestiżowym mazurskim kurortem. Hotel pomieści jednocześnie 170 osób, w stylowych, klimatyzowanych apartamentach i pokojach, wyposażonych według najwyższych standardów.