Drób pojawi się w przystawkach, zupach i daniach głównych w różnych odsłonach. Szefowi kuchni hotelu Westin – Januszowi Korzyńskiemu, zależało na pokazaniu różnorodności wykorzystania mięsa kaczego w kulinariach.
„Mięso kacze jest bardzo kruche i oferuje niesamowitą głębię smaku. W naszej odsłonie zostało przyprawione i zestawione z intrygującymi smakami i przyprawami z całego świata. Myślę, że będzie to interesująca propozycja dla miłośników wyszukanej kuchni” – powiedział Janusz Korzyński, szef kuchni.
W październikowej karcie dań znajdą się między innymi:
- Mus z gęsi z galaretką z winogron i ciastkiem tymiankowym z morelą w cenie 38 PLN
- Lazania z gęsiej wątróbki “Foie Gras” i małż św. Jakuba z „kawiorem” Wasabi i ostrym sosem mango w cenie 58 PLN
- Gęś nadziewana rakami i dzikim ryżem podawana z musem z selera i wanilii w cenie 64 PLN
- Pieczona gęś w świeżych ziołach i orzechach podawana z gretiną z batatów i pieczonym kalafiorem oraz sosem z prawdziwków w cenie 66 PLN
Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.