Konkurs kucharski Radisson Blu & Park Inn

Dwa krakowskie hotele – Radisson Blu oraz Park Inn zorganizowały w lutym konkurs kucharski, czyli wielką rywalizację na garnki, patelnie i kunszt kulinarny. Co ciekawe to prawdopodobnie pierwszy taki łączony konkurs w rodzimym hotelarstwie.

Młodzi kucharze z krakowskich hoteli – Park Inn by Radisson i Radisson Blu musieli wykazać się nie tylko talentem kulinarnym ale ponad wszystko kreatywnością w łączeniu smaków i podstawami zarządzania. Zgodnie z zasadami konkursu typu „black box” żaden z ośmiu uczestników nie znał wcześniej tematu i dopiero tuż przed rozpoczęciem gotowania młodzi kucharze dowiedzieli się  jakie produkty są do dyspozycji. Wybrali te, które chcieliby wykorzystać i przystąpili do dzieła. Każdy miał za zadanie przygotowanie dania, określenie kosztu zużytych produktów oraz zaproponowanie ceny potrawy w menu. Czteroosobowe jury oceniło również dobór składników, smak potrawy i estetykę podania.

„Wiemy, że mamy doskonały zespół. Jednak naszym zdaniem nic nie mobilizuje młodych ludzi tak bardzo jak zdrowa rywalizacja oraz chęć zaimponowania kolegom i przełożonym. To dla nich możliwość zaprezentowania swoich umiejętności w samodzielnej pracy – od koncepcji dania, aż po etap jego zaprezentowania w menu” – mówi Miłosz Kowalski, Zastępca Szefa Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków. „Wszyscy cieszymy się z wyniku, bo wiemy, że wszyscy zawodnicy zdali ten egzamin na piątkę” – dodaje zadowolony.

Konkurs dodatkowo prezentował kreatywność zawodników, wyczucie w łączeniu różnych smaków i ich samodzielność w kuchni. Obydwa hotele zgodnie zapowiadają organizację kolejnych, podobnych zawodów.

 

W konkursie wzięli udział:

Krzysztof Paos – I miejsce

Artur Garga – II miejsce

Marcin Nemś – III miejsce

oraz rónie wspaniali:

Dorota Cagiel

Grzegorz Dziobek

Krzysztof Żak

Kamil Koczwara

Edwin Ruciński

 

Ich kunszt kulinarny oceniali:

Arkadiusz Ślusarenko – Szef Kuchni hotelu Park Inn by Radisson

Stanisław Bobowski – Szef Kuchni hotelu Radisson Blu Kraków

Miłosz Kowalski – Zastępca Szefa Kuchni hotelu Radisson Blu Kraków

Nino D. Rosenlund – Dyrektor Generalny hotelu Radisson Blu Kraków


Jaworowy Dwór to hotel gdzie znajdą Państwo Wyjątkowe połączenie
komfortu noclegowego i profesjonalnej przestrzeni konferencyjnej.
Położony jest w malowniczej okolicy Trębki Nowe, w odległości 40 km od
Warszawy. Oferujemy 20 wygodnych pokoi. Każdy pokój jest starannie
urządzony i wyposażony w udogodnienia, aby zapewnić komfortowy
wypoczynek

Hotel St. Bruno **** to jedyny tej klasy hotel położony na szlaku Wielkich Jezior Mazurskich. We wnętrzach tego czterogwiazdkowego hotelu odnaleźć można atmosferę kurortu okresu międzywojennego XX w., kiedy to Giżycko było modnym i prestiżowym mazurskim kurortem. Hotel pomieści jednocześnie 170 osób, w stylowych, klimatyzowanych apartamentach i pokojach, wyposażonych według najwyższych standardów.

EVA Park Life & SPA, położony w Parku Zdrojowym w Konstancinie-Jeziornie, to nowoczesny obiekt oferujący komfortową bazę noclegową, strefy SPA, wellness oraz zaplecze gastronomiczne.

Dzięki nowoczesnym salom konferencyjnym – Szklanym A, B i C z możliwością łączenia, oraz kameralnej sali Tężnia z panoramicznymi oknami – jest idealnym miejscem na organizację spotkań biznesowych i konferencji. Sale są w pełni wyposażone w rzutniki, ekrany, nagłośnienie i dedykowane Wi-Fi, a przeszklone wnętrza z widokiem na zieleń sprzyjają koncentracji i kreatywności uczestników.