Konkursy cukiernicze Eko-ciastko 2010 podczas Targów Gastro Hotel

W dniach 6-8 października w Hali AWF przy ul. Paderewskiego 35 we Wrocławiu odbędą się dedykowane dla branży gastronomiczno-hotelarskiej targi Gastro- Hotel. Dolnośląska Loża Kulinarna przy współpracy organizatora targów oraz Urzędu Marszałkowskiego organizuje w trakcie „Gastro Hotel” konkursy cukiernicze przeznaczone zarówno dla amatorów, jak też profesjonalistów.

Konkursy cukiernicze odbędą się w środę 6 października. Wydarzenie to ma się przyczynić do popularyzacji ekologicznych produktów regionalnych i dlatego też w składzie konkursowych smakołyków znajdzie się miód wrzosowy z Borów Dolnośląskich oraz organiczny syrop malinowy z Doliny Baryczy. Obowiązkowym składnikiem będzie również czekolada.  Zdobywcy trzech pierwszych miejsc konkursu „Eko-ciastko 2010” pojadą na 2-dniowe szkolenie z zakresu cukiernictwa organizowane przez firmę Unifine F&BI (znanego europejskiego producenta dodatków do cukiernictwa) w Centrum Szkoleniowym w Przeźmierowie koło Poznania.

http://dlk.org.pl/
http://gastro-hotel.pl/

Więcej informacji udzieli Państwu:
Robert Dmochewicz , rzecznik@dlk.org.pl

Malowniczo położony nad brzegiem jeziora, w otulinie Mazurskiego Parku Krajobrazowego czterogwiazdkowy Hotel Robert’s Port Lake Resort & SPA jest idealnym miejscem wypoczynku na Mazurach.

Wygodne, klimatyzowane pokoje, wyśmienita kuchnia, restauracja z przeszkloną podłogą z widokiem na basen i panoramicznym widokiem na jezioro, przestronne i doskonale wyposażone sale szkoleniowe, ciekawe możliwości spędzania wolnego czasu oraz teren otoczony zielenią i lasami będą gwarancją udanego pobytu.

Talaria Resort SPA to ekskluzywny i wyjątkowy hotel Wellnes & SPA położony w Trojanowie.

Hotel ibis Styles umiejscowiony jest w centrum Wrocławia, vis-a-vis dworca kolejowego i tylko 1,5km od Rynku i 10 km od lotniska. Jest idealnym miejscem dla podróżujących biznesowo i turystycznie, a także rodzin z dziećmi.