Konkursy cukiernicze Eko-ciastko 2010 podczas Targów Gastro Hotel

W dniach 6-8 października w Hali AWF przy ul. Paderewskiego 35 we Wrocławiu odbędą się dedykowane dla branży gastronomiczno-hotelarskiej targi Gastro- Hotel. Dolnośląska Loża Kulinarna przy współpracy organizatora targów oraz Urzędu Marszałkowskiego organizuje w trakcie „Gastro Hotel” konkursy cukiernicze przeznaczone zarówno dla amatorów, jak też profesjonalistów.

Konkursy cukiernicze odbędą się w środę 6 października. Wydarzenie to ma się przyczynić do popularyzacji ekologicznych produktów regionalnych i dlatego też w składzie konkursowych smakołyków znajdzie się miód wrzosowy z Borów Dolnośląskich oraz organiczny syrop malinowy z Doliny Baryczy. Obowiązkowym składnikiem będzie również czekolada.  Zdobywcy trzech pierwszych miejsc konkursu „Eko-ciastko 2010” pojadą na 2-dniowe szkolenie z zakresu cukiernictwa organizowane przez firmę Unifine F&BI (znanego europejskiego producenta dodatków do cukiernictwa) w Centrum Szkoleniowym w Przeźmierowie koło Poznania.

http://dlk.org.pl/
http://gastro-hotel.pl/

Więcej informacji udzieli Państwu:
Robert Dmochewicz , rzecznik@dlk.org.pl

Biznesowy charakter naszego obiektu oraz nowoczesne wnętrze dają możliwość wypoczynku i zapewniają warunki do komfortowej pracy.
Do dyspozycji Gości oddajemy 7 wielofunkcyjnych, klimatyzowanych sal konferencyjnych, znajdujących się w Krakowie, w centrum Nowej Huty. Ich łączna powierzchnia wynosi ponad 500 m2.

Talaria Resort SPA to ekskluzywny i wyjątkowy hotel Wellnes & SPA położony w Trojanowie.

Kompleks biurowo-konferencyjno-usługowy "OPOLSKA 22" dysponuje 8 nowoczesnymi, klimatyzowanymi salami konferencyjno-szkoleniowymi. Zróżnicowane wielkością sale dają możliwość pomieszczenia od 15 do 180 uczestników. Kompleks mieści się w centrum Katowic, przy ulicy Opolskiej 22, w pobliżu znajdują się przystanki autobusowe i tramwajowe, bardzo dobry dojazd z DTŚ i A4. Wysoki standard wykończenia, windy, parking.