Lekcja gotowania w Radisson Blu Hotel Kraków za zimowy deser

Aby sprawić sobie odrobinę przyjemności w leniwy zimowy wieczór, nic nie zastąpi przygotowania pysznego deseru. Teraz pojawia się okazja do kulinarnych fantazji – trwa nowy konkurs Facebook zorganizowany przez Radisson Blu Hotel Kraków. Pomysłodawca przepisu na najciekawszy deser weźmie udział w lekcji gotowania prowadzonej przez Stanisława Bobowskiego – Szefa Kuchni hotelu.

Śliwki duszone ze śliwowicą z dodatkiem anyżu zapiekane pod chrupiącą kruszonką, słodkie gruszki w sosie karmelowym, a może suflet z dodatkiem soczystych pomarańczy… to kilka pomysłów na zimowy deser, jakie wymienia Stanisław Bobowski, Szef Kuchni krakowskiego hotelu Radisson Blu. „Każdy lubi desery i każdy ma swoje ulubione. Gorąco zachęcam do dzielenia się swoimi propozycjami zimowych łakoci przygotowanych z sezonowych produktów i do udziału w naszym nowym konkursie” – dodaje Bobowski.

Konkurs „Wymień przepis na lekcję gotowania” trwa od 2. stycznia, a rozstrzygnięty zostanie 17 stycznia o godzinie 15.00. To dobra okazja do zaprezentowania przepisu na swój ulubiony zimowy deser, a w efekcie do wygrania, razem z osobą towarzyszącą, udziału w fantastycznej lekcji gotowania pod okiem doskonałych kucharzy w Radisson Blu Hotel Kraków. Tematem lekcji jaka odbędzie się w lutym będzie kuchnia chińska, prowadzona z udziałem chińskiego Szefa Kuchni, a przygotowane i oczywiście zjedzone zostaną trzy potrawy: przystawka, danie główne i deser.

Użytkownicy serwisu Facebook mogą zamieszczać przepisy na deser z produktów sezonowych w aplikacji konkursowej na stronie: http://www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow/app_187117647998431, a następnie zbierać dla nich głosy innych użytkowników. Może być to zarówno autorski pomysł, jak i sprawdzona od pokoleń receptura. Najważniejsze, by pomysł był ciekawy i zdobył sympatię innych.

Lekcję gotowania, która jest główną nagrodą, poprowadzi Stanisław Bobowski. Szef Kuchni krakowskiego hotelu Radisson Blu, jest nie tylko doskonałym kucharzem, ale także świetnym nauczycielem. Lata pracy w rozmaitych zakątkach świata sprawiły, że Stanisław Bobowski jest prawdziwym wirtuozem smaku. Uwielbia dzielić się swoją pasją z innymi. Prowadzone przez niego w Radisson Blu Hotel Kraków lekcje gotowania cieszą się zainteresowaniem, a jego uczestnicy wychodzą zadowoleni i bogatsi o nowe kulinarne doświadczenia.

Na kilka kolejnych osób czekają książki kucharskie Blu Mood Food, które powstały w wyniku współpracy szefów kuchni pięciu hotelu sieci Radisson Blu w Polsce.

Hotel Amber*** usytuowany jest na wzgórzu w samym środku Gdańska, zaledwie 2 km od Głównego Miasta w spokojnej dzielnicy Suchanino, przy ul. Powstańców Warszawskich 45. Oferujemy zakwaterowanie w standardzie trzygwiazdkowym dla osób podróżujących biznesowo oraz turystycznie. Hotel posiada własny duży parking również dla autokarów bezpłatny dla gości hotelowych.

Zespół Pałacowo-Parkowy w Wąsowie to idealne miejsce nie tylko do wypoczynku, ale także do organizacji szkoleń, konferencji, bankietów, imprez okolicznościowych i spotkań biznesowych. Obiekt dysponuje ośmioma profesjonalnie wyposażonymi salami konferencyjnymi, z których największa pomieści nawet 300 osób. W każdej sali dostępny jest bezprzewodowy Internet. Imprezy masowe organizujemy nawet dla kilku tysięcy osób!

Pałac Wojanów to nowoczesne centrum konferencyjne osadzone w murach romantycznej rezydencji dworskiej. Kompelks hotelowy dysponuje 3 salami konferencyjnymi, 2 bankietowymi, 91 pokojami dla 196 gości oraz strefą SPA&Wellness