Leśne przysmaki w Radisson Blu Hotel Kraków

W październiku w Radisson Blu Hotel Kraków serwowana będzie iście królewska uczta. Na stołach zagoszczą dania z perliczki, bażanta, jelenia oraz dzika w towarzystwie najszlachetniejszych grzybów leśnych.

Szef Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków zawsze komponuje bufet z najświeższych produktów pozyskiwanych od lokalnych dostawców. Jest to między innymi jedna z fundamentalnych zasad Brain Food, unikalnego konceptu Experience Meetings, filozofii hoteli tej sieci. Dlatego właśnie w październiku w ramach bufetu Surf&Turf podana zostanie kompozycja dziczyzny w towarzystwie najszlachetniejszych grzybów leśnych.

Dziczyzna ma bardzo wiele zalet, między innymi ma bardzo bogaty smak i aromat oraz jest jednym z najzdrowszych mięs. Zawiera bardzo mało tłuszczu oraz cholesterolu, jest natomiast bogata w białko. Ma bardzo delikatny smak, i trzeba bardzo uważnie ją przyprawiać aby nie popsuć tego charakterystycznego posmaku. Z dodatkiem grzybów leśnych jest jednym z najwspanialszych dań.

Październik jest jednym z moich ulubionych miesięcy. Uwielbiam grzyby i dlatego zawsze włączamy je do menu naszej restauracji. W tym miesiącu w ramach Bufetu Surf&Turf serwować będziemy carpaccio z polędwicy jelenia podawane z marynowanymi grzybami czy pasztet z dzika z polędwiczką z sarny z borowikami podany na konfiturze ze śliwek” – mówi Stanisław Bobowski, Executive Szef Radisson Blu Hotel Kraków.

W ramach bufetu zostaną podane przystawki na ciepło i zimno. Plastry pieczonej szynki z dzika marynowanej w Ginie z pomidorami i owocami leśnymi, marynowane podgrzybki, pieczarki, borowiki, rydze i kurki czy pierożki z ciasta francuskiego nadziewane grzybami z cebulą i świeżym rozmarynem. Wśród dań głównych Goście do wyboru będą mieli między innymi: ragout z dzika z jabłkami i świeżym jałowcem, ossobuco z jelenia czy rosół z bażanta z kluseczkami ziołowym i siekanym jajkiem. Nie zabraknie oczywiście dodatków oraz wspaniałych deserów. Smakoszy słodkości z pewnością zainteresują: mini tarta z malinami i dżemem z brusznicy, mus gruszkowy z kawałkami czekolady czy leśne owoce z kruszonką na ciepło.

Oprócz bufetu gościom proponujemy wybór ryb sezonowych między innymi sandacza, sielawę, pstrąga i turbota oraz mięs. Piersi perliczej, polędwiczki z sarny, steku z jelenia czy schabu z dzika. Dania zostaną przygotowane zgodnie z życzeniem Gościa lub według inicjatywy naszych kucharzy”- dodaje Szef Kuchni.

Bufet Surf&Turf serwowany jest w każdy czwartek, piątek i sobotę od 18:00 do 23:00. Obowiązuje nielimitowana konsumpcja wszystkich dań – zup, przystawek, dań głównych oraz deserów, a także piwa, wina i wody. Goście mogą również nieodpłatnie korzystać z parkingu podziemnego.


Pałac Wojanów to nowoczesne centrum konferencyjne osadzone w murach romantycznej rezydencji dworskiej. Kompelks hotelowy dysponuje 3 salami konferencyjnymi, 2 bankietowymi, 91 pokojami dla 196 gości oraz strefą SPA&Wellness

Misja
Naszą misją jest stworzenie miejsca, dzięki któremu nasza społeczność może inwestować w rozwój osobisty oraz rozwój swojej firmy.

Cottonina Hotel & Mineral SPA Resort zajmuje się w organizacją wyjątkowych pobytów integracyjnych i spotkań biznesowych. Komfortowe zaplecze konferencyjne zostało starannie zaprojektowane tak, aby łączyć funkcjonalność ze stylowym wystrojem. Umiejętność dopasowania się do potrzeb Klientów jest kluczem do sukcesu, który posiadają nasi specjaliści. Dzięki nabytemu doświadczeniu sporządzą ofertę na miarę najbardziej wyszukanych potrzeb.