Od 2 do 31 marca w restauracji The Oriental w warszawskim Sheratonie potrwa festiwal dań z homara, którego degustować będzie można w wersji przyrządzonej na parze, grillu, pieczonego lub z woka. Typowo orientalne przyprawy i dodatki wyselekcjonowane przez Sunchaia dopełnią iście królewskiego smaku.
W marcowym menu restauracji The Oriental znają się:
-
Homar gotowany na parze z orientalnymi ziołami i sosem do wyboru: sojowo-czosnkowym, czosnkowym z chilli lub cytrynowym z chilli
-
Homar grilowany z sosem czosnkowo-pieprzowym i smażonymi bok choy
-
Homar pieczony z jogurtowym sosem curry
-
Mięso homara smażone w woku z sosem ostrygowym z bok choy i czosnkiem
Menu homarowe dostępne będzie w cenie 189 PLN za porcję, a rezerwacji dokonać można pod numerem 22 450 6705.
Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw i jest czynna w godzinach 17:00-22:30. Atmosfera i wystrój lokalu sprawiają, że gość wyrusza w zaskakującą podróż kulinarną na Daleki Wschód i rozkoszuje się daniami przygotowanymi przez orientalnych kucharzy.