Miesiąc wołowiny Kobe w The Oriental

Październik minie w restauracji The Oriental pod hasłem steków z wołowiny Kobe w tajskich przyprawach. Hotelowi sommelierzy, wyselekcjonowali kolekcję win z francuskich winnic, aby podkreślić wyjątkowy smak mięsa.

 

W październikowym menu szef kuchni proponuje:
 
·         stek z polędwicy Kobe ze smażoną w woku tajską fasolą, trawą cytrynową, bazylią w sosie ostrygowym i ryżem jaśminowym w cenie 290 PLN

·         oraz antrykot z wołowiny Kobe z tajskimi mini szparagami, bok choy z pikantnym sosem imbirowym i ryżem jaśminowym w cenie 190 PLN od osoby.
 
Kobe to najdroższa wołowina świata, o niesamowitej głębi smaku, którą zawdzięcza delikatnemu rozpuszczaniu się tłuszczu w procesie gotowania. Ciekawostką jest to, że krowom podaje się najwyższej jakości pożywienie oraz piwo, aby zaostrzyć ich apetyt. Krowy te mają mało ruchu, hodowcy dbają o ich relaks do tego stopnia, że umilają im czas muzyką klasyczną. Wszystkie te zabiegi służą temu, aby zapewnić delikatność mięsa.

Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw i jest czynna w godzinach 17:00-22:30. Atmosfera i wystrój lokalu sprawiają, że gość wyrusza w zaskakującą podróż kulinarną na Daleki Wschód i rozkoszuje się daniami przygotowanymi przez orientalnych kucharzy. 

Kormoran Wellenes Medical SPA znajduje się w małej, zacisznej wsi Rowy. Niezwykłość tego miejsca to położenie - między wodami (rzeka, jezioro, morze ) a zielenią Słowińskiego Parku Narodowego. Kormoran to firma rodzinna, nie należąca do żadnej sieci hotelowej.

Hotel Nicolaus znajduje się w samym centrum Torunia, na jego zabytkowej starówce, naprzeciw Domu Mikołaja Kopernika. Obiekt jest połączeniem historii i nowoczesności, które przenikają się na każdym kroku.

Limanova Hotel położony jest w Limanowej, jednym z najładniejszych miast południowej Małopolski.