Mięsne szaleństwo w restauracji Fusion w hotelu Westin

Warszawa, 23 lutego 2010 r. - Restauracja Fusion w hotelu The Westin Warsaw wprowadziła zupełnie nową i unikalną na rynku warszawskim ofertę – Meat@Fusion. Mięso z różnych stron świata, nieznane dotąd smaki i stacje gotowania na żywo.

W każdy wtorek, począwszy od 23 lutego, szef kuchni – Janusz Korzyński będzie serwował specjały dla miłośników mięsa. W ofercie znajdą się stacje tematyczne z mięsem w roli głównej:

  • przekąski: mini szaszłyk z polędwiczki wieprzowej z bananem i bekonem, pesto z dzikiego czosnku, pieczona cielęcina, galaretka z pieczonych pomidorów i rozmarynu z musem mascarpone, carpaccio z polędwicy wołowej, marynowana rzepa i serek cytrynowy z różowym pieprzem i wasabi

  • sałatki: sałatka z grilowanej wołowiny z sosem z kolendry i limonki, sałatka z pieczoną cielęciną, kurkami i zielonym groszkiem z sosem bazyliowym

  • chirashi zushi: lekko opiekane plasterki wołowiny marynowane w sosie sojowym, wędzone plasterki jagnięciny z marynowanym imbirem i rzepą

  • stacja z wokiem: plasterki kangura, mango, bazylia i sos ostrygowy

  • zupy: Nikujaga – japońska zupa z wołowiną

  • wok mongolski: antylopa, sarna, struś, wołowina argentyńska, cielęcina, polędwica wołowa itp.

Ucztowanie zakończy się wykwintnym deserem, a o podniebienia gości zadba szef cukierni Adam Jakubowski, który przygotował na tę okazję: m. in.: pływające wyspy z sosem waniliowo-imbirowym, krem kokosowy z białą czekoladą i owocem granatu, pomidory smażone w karmelu imbirowym z malinami i ciasteczkiem „Kataifi”, tapiokę z salsą z melona, mięty i limonki.

Meat@ Fusion dostępne będzie w cenie 159 PLN od osoby i obejmuje: bufet, napoje bezalkoholowe, wybraną wódkę i piwo, wino białe i czerwone. Oferta dostępna jest w każdy wtorek od 18.00 do 22.30.

Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.

www.westin.pl/bars

Hotel ibis Styles umiejscowiony jest w centrum Wrocławia, vis-a-vis dworca kolejowego i tylko 1,5km od Rynku i 10 km od lotniska. Jest idealnym miejscem dla podróżujących biznesowo i turystycznie, a także rodzin z dziećmi.

Pałac Żelechów jest kameralnym, luksusowym obiektem hotelowym położonym na terenie rozległego parku w województwie mazowieckim 87 km od Warszawy. Swoją wyjątkowość zawdzięcza połączeniu XVIII-wiecznej architektury oraz zabytkowego klimatu z perfekcyjnym, a także nowoczesnym wyposażeniem. To obiekt dla osób oczekujących najwyższego standardu, w ekskluzywnych, nowoczesnych wnętrzach.