Najlepsze dania z Tajlandii w Radisson Blu Hotel, Kraków

Restauracja Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu przez cały listopad zaprasza na wyśmienite dania kuchni tajskiej. W czwartki piątki i soboty w ramach bufetu Surf&Turf dania z Tajlandii serwowane są razem z rybami i najlepszymi owocami morza.

Na kulinarną podróż do Tajlandii zapraszają Pongthep Aroonsang – tajski Szef Kuchni oraz Stanisław Bobowski – Szef Kuchni hotelu Radisson Blu w Krakowie. Kucharze ułożyli razem oryginalne menu serwowane w ramach bufetu Surf&Turf – w jego skłądzie znalazły się między innymi: 

 

Kurczak TOM KHA
Ciasteczka Rybne z sosem ze słodkiego chilli
Kurczak w zielonym curry
Kurczak w mleku kokosowym z galangalem
Wołowina w czerownym curry z orzechami nerkowca
Zupa z krewetek na ostro
Galaretka z mleka kokosowego
Banany w mleku kokosowym
Tajskie spring-rolls z warzywami
Tapioca

…i wiele wiele innych.

 

„Dzięki naszej wspólnej pracy z orientalnych składników – takich jak mleko kokosowe, trawa cytrynowa, kafir, galangal, pikantna papryka, curry, cukier kokosowy, shiitake, orzechy wodne i z innych powstały dania smakujące i wyglądające dokładnie jak w Tajlandii” – mówi Stanisław Bobowski. „Tak jak wiele innych osób uważam, że kuchnia tajska to jedna z najlepszych na świecie, a my proponujemy ją w najbardziej oryginalnej formie” – dodaje.

Proponowane przez restaurację Milk& Co dania to uczta dla wszystkich zmysłów, łącząca najważniejsze reguły tajskiej filozofii życia – przyjemność i harmonię. Potrawy serwowane w ramach bufetu Surf&Turf uwodzą orientalnym smakiem, aromatem przypraw i doskonałą kompozycją.

 

Tajski bufet Surf&Turf serwowany jest w listopadzie w hotelowej restauracji Milk&Co w czwartki, piątki i soboty, w godzinach od 18.00 do 23.00. Kuchni tajskiej towarzyszy wybór ryb i owoców morza – przyrządzanych według życzenia gości, a także przystawki, dodatki, zupy, desery. Obowiązuje nielimitowana konsumpcja dań.


Limanova Hotel położony jest w Limanowej, jednym z najładniejszych miast południowej Małopolski.

Mieszczący się na wyspie okolonej fosą zamek wraz z 12 ha parkiem był w przeszłości jedną z najokazalszych rezydencji magnackich w Polsce. Był siedzibą króla Polski Stanisława Leszczyńskiego oraz książąt Sułkowskich. Sale paradne zamku wraz z wystawami eksponatów są udostępnione dla zwiedzających. Zamek jest obiektem konferencyjnym i miejscem organizacji wszelkiego rodzaju imprez firmowych i prywatnych. Posiada hotel w kategorii 3* oraz własną gastronomię z obszerną restauracją.

Pałac Wojanów to nowoczesne centrum konferencyjne osadzone w murach romantycznej rezydencji dworskiej. Kompelks hotelowy dysponuje 3 salami konferencyjnymi, 2 bankietowymi, 91 pokojami dla 196 gości oraz strefą SPA&Wellness