Promocja kuchni amerykańskiej w SomePlace Else przez cały listopada

Poznański pub SomePlace Else wprowadza nową propozycję dla wszystkich, którzy chcą spróbować prawdziwych rarytasów kuchni amerykańskiej. Kuchnia amerykańska kojarzy się w Polsce przede wszystkim z hamburgerami, popcornem oraz frytkami, a szefowie kuchni SomePlace Else chcą pokazać, że w tej kuchni można znaleźć jeszcze wiele innych interesujących dań m.in. ogromne i wyśmienite steki.
 W karcie znajdą się między innymi:
-T – bone Steak – polędwica i rostbef wołowy – 52 PLN
-New York Steak – rostbef wołowy – 38 PLN
-Rib Eye Steak – antrykot – 42 PLN
-Sirloin Steak – polędwica wołowa – 55 PLN
-Schab wieprzowy z kością – 32 PLN
– Polędwica cielęca – 69 PLN
Każdy stek podawany jest z 4 sosami: J.D. Tennessee Whiskey, BBQ, śmietanowo-pieprzowy oraz cheddar

 

Mięso wołowe cechuje mocny i charakterystyczny smak bardzo ceniony w gastronomi. Przygotowane na wiele sposobów i wykorzystywane do całej gamy dań pobudza wyobraźnię znanych kucharzy. Mnie osobiście najbardziej odpowiada w postaci porządnego kawałka grillowanego mięsa” – mówi szef kuchni Krystian Szopka – „ Lekka marynata powinna podnosić walory smakowe wołowiny,  a dodatki wypełniać całość. Właśnie w taki sposób wołowina podawana jest w Ameryce, gdzie cieszy się dużą popularnością”– dodaje szef.

Dla tych osób, które nie będą miały okazji wybrać się w najbliższym czasie na wycieczkę po Stanach wizyta w SomePlace Else może być przynajmniej wyprawą kulinarną, gdzie można skosztować i zachwycać się smakiem wołowiny oraz innymi propozycjami kuchni amerykańskiej.

Oprócz steków nie może zabraknąć również ogromnego amerykańskiego hamburgera czyli 2 grillowanych porcji mięsa wołowego zapieczonych z serem gouda oraz chrupiącym bekonem i plastrami pomidora. „Ten kto znajdzie w innej poznańskiej restauracji większego burgera i jest w stanie to udowodnić naszego otrzyma za darmo” – zapewniają barmani SomePlace Else

Promocja amerykańska to kolejna – po Niedzielnych Obiadach, Śródziemnomorskich Czwartkowych Kolacjach, Tajskich Smakach oraz Fiesta Mexicana – propozycja kulinarna hotelu, stworzona z myślą nie tylko o gościach hotelowych, ale przede wszystkim o mieszkańcach Poznania.
 
Na specjały kuchni amerykańskiej oraz ogromne koktajle SomePlace Else zaprasza codziennie od godziny 17:00,  a w niedziele od 12:00.
 
Więcej informacji o promocjach w SomePlace Else znajduje się na www.poznan.someplace-else.pl oraz na profilu SomePlace Else Poznan na Facebooku http://www.facebook.com/#!/someplace.else.poznan

Źródło: PR

Hotel Wisła Premium to Hotel 3* to kameralny hotel na 100 osób. Specjalizujemy się w wszelkiego rodzaju szkoleniach i konferencjach.
- 42 pokoje i apartamenty
- 120 miejsc konferencyjnych na 4 salach
- nagradzana restauracja
- strefa relaksu: sauna sucha, łaźnia parowa, jacuzzi
- szerokopasmowe wifi, darmowy parking, billard

Nowoczesny hotel Mercure Wrocław Centrum położony jest w kulturalnym,
handlowym i komunikacyjnym centrum Wrocławia – w sąsiedztwie największych
atrakcji turystycznych miasta, takich jak Rynek i Ostrów Tumski,
Muzeum Narodowe wraz z Panoramą Racławicką. Hotel oddalony jest 11 km
od międzynarodowego Portu Lotniczego Wrocław im. Mikołaja Kopernika,
a od dworca kolejowego i autobusowego jedynie 1 km. Do dyspozycji gości
hotelowych oddany jest monitorowany parking na ponad 200 miejsc.

Nieprzeciętna lokalizacja nad samym jeziorem w sercu Puszczy Piskiej,to bez wątpienia jedno z najpiękniejszych miejsc na mapie Mazur.Doceniony przez Gości nowy butikowy hotel dla dorosłych i młodzieży 16+.Doskonałe miejsce dla spragnionych ciszy, spokoju i błogiego relaksu.