Radisson Blu Hotel Kraków zdobywa kolejną wyjątkową nagrodę

Restauracja Milk&Co krakowskiego Hotelu Radisson Blu w akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji została laureatem w kategorii „Dla wymagających”. Informacja o lokalu znalazła się także w „Kraków na widelcu” – unikalnym przewodniku po krakowskich restauracjach.

W tym roku odbyła się już dziewiąta edycja akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji, która organizowana jest przez Urząd Miasta Krakowa we współpracy z Krakowską Kongregacją Kupiecką, Krakowskim Biurem Festiwalowym oraz Urzędem Marszałkowskim Województwa Małopolskiego. W ramach przedsięwzięcia powstaje unikalny przewodnik „Kraków na Widelcu”, w którym zarówno  turyści jak i mieszkańcy miasta bez trudu mogą odnaleźć wspaniałe miejsce na kolację, biznesowy lunch, czy organizację przyjęcia.

Akcja rozpoczęła się wraz z początkiem roku, kiedy restauracje, w tym restauracja Milk&Co dokonywały zgłoszeń do konkursu. Następnie przez kolejne miesiące specjalna kapituła odwiedzała wszystkie zgłoszone miejsca aby ocenić standard, poziom obsługi, różnorodność, oraz spróbować specjalności szefa kuchni. W przewodniku wyszczególnione zostały miejsca godne polecenia, w których można skosztować wspaniałych dań, polskich specjałów, czy różnorodności z kuchni światowych.

Dodatkowo miejsca wyjątkowe, szczególnie wyróżniające się zostały odznaczone w jednej z trzech dodatkowych kategorii: „magiczne miejsce”, „dla wymagających” lub „dla rodzin z dziećmi”. Restauracja Milk&Co w Radisson Blu Hotel Kraków miała przyjemność znaleźć się wśród zaledwie 3 laureatów spośród wszystkich restauracji w Krakowie, w których reprezentowany poziom może zadowolić nawet najbardziej wymagających klientów.

Uzyskany tytuł to nagroda dla całego zespołu, który swoim profesjonalizmem, zaangażowaniem i postawą zgodną z naszym międzynarodowym mottem Yes I Can każdego dnia udowadnia że oferujemy najwyższy standard obsługi. To wyróżnienie jest dla nas motywacją do jeszcze większych starań i podejmowania kolejnych wyzwań” – mówi Stanisław Bobowski, Szef Kuchni Radisson Blu Hotel Kraków.

Wśród specjalności Szefa Kuchni Milk&Co wyróżniono między innymi wspaniałe steki, znakomicie przyrządzone krewetki oraz niepowtarzalny bufet Surf&Turf, w którym goście mogą skosztować wspaniałych ryb i owoców morza prosto z europejskich targów rybnych co miesiąc wzbogacone dodatkami  z najdalszych zakątków świata.

Zachęcamy wszystkich Gości jak i mieszkańców miasta do skosztowania specjałów podawanych w naszej restauracji zarówno a la carte jak i w ramach bufetu Surf&Turf, który gwarantuje niezapomniane doznania kulinarne” – zaprasza Stanisław Bobowski.

Centrum Zdrowia i Relaksu VERANO usytuowane jest w parku nadmorskim, przy deptaku spacerowym, w odległości 100 metrów od morza i piaszczystej plaży, pośród unikalnej zieleni.

Klub Golfowy ''Lisia Polana'' jest obiektem sportowo-konferencyjnym mieszczącym się w przepięknej Dolinie Wkry zaledwie 45 km od centrum Warszawy w drodze na Gdańsk. Poza zapleczem golfowym na jakie składa się Mistrzowskiej Klasy 18-sto dołkowe pole oraz tereny do ćwiczeń posiadamy dwa ziemne korty tenisowe oraz duży teren wokół budynku.

Pałac Mortęgi to zabytkowy kompleks budynków, położony we wsi Mortęgi na Warmii i Mazurach. Wcześniej budynek służył jako Uniwersytet Ludowy, biuro Rolniczej Spółdzielni Produkcyjnej „Przyszłość” oraz jako przedszkole. W roku 2013 rozpoczęły się prace, aby budynek przekształcić w pierwotny pałac i stworzyć obecne miejsce Pałac Mortęgi Hotel&Spa.