Roman Pawlik Szefem Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków

Roman Pawlik Szefem Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków Od lipca 2021 stanowisko Szefa Kuchni hotelu Radisson Blu w Krakowie obejmuje Roman Pawlik. Funkcję tę łączy odtąd razem z dotychczasową pozycją Szefa Kuchni hotelu Park Inn by Radisson w tym samym mieście.

Roman Pawlik z gastronomią jest zawodowo związany od 15 lat, a z Radisson Hotel Group od blisko 4. Jako Szef Kuchni hotelu Park Inn by Radisson poznał standardy i zasady pracy tej sieci. Jest mocno związany z Krakowem i lokalne smaki swojego regionu promuje w prowadzonych przez siebie restauracjach.

– Kuchnia hotelowa musi odpowiadać gustom i upodobaniom smakowym gości z całego świata, jednak dla mnie ważne jest łączenie jej z lokalnymi produktami i daniami regionalnymi – mówi Roman Pawlik. – To dla mnie istotne, by opierała się na świeżych i sezonowych składnikach od najlepszych dostawców. Dbam o to i osobiście sprawdzam ich jakość – dodaje.

Bardzo dynamiczny, otwarty, sprawdzający się w działaniu – tak można opisać nowego Szefa Kuchni, którego na obydwu stanowiskach czeka aktualnie sporo wyzwań. Jakich? To między innymi skomponowanie nowego menu podążającego za aktualnymi trendami i międzynarodowymi standardami sieci. To również rekonstrukcja zespołu obydwu hoteli mogącego obsłużyć coraz większą liczbę gości i wydarzeń, jakie po etapie przestoju wracają do Krakowa.

– Jako Szef Kuchni dbam, by każda osoba w zespole miała pełną świadomość, że efekt naszej wspólnej pracy w równym stopniu zależy od wszystkich. Każdy ma wpływ na smak naszej kuchni, kształtowanie menu i funkcjonowanie gastronomii. Dzielę się w tym zakresie swoją wiedzą, daję przestrzeń do rozwoju, wspieram i obdarzam każdego pełnym zaufaniem – mówi.

Oprócz nacisku na kuchnię lokalną i sezonową zawodowo Roman Pawlik jest też wielkim zwolennikiem kuchni francuskiej – za techniki przygotowywania potraw oraz włoskiej – za jej wspaniałe, świeże i lekkie składniki. Prywatnie zaś uwielbia kuchnię tajską i indyjską – za różnorodność przypraw i smaków. 



Wyobraź sobie miejsce, gdzie luksus spotyka się z nieskazitelną naturą. Hotel Żubrówka ****, położony na skraju Białowieskiego Parku Narodowego, to nie tylko przestrzeń idealna do organizacji konferencji i spotkań biznesowych, ale także oaza spokoju i relaksu. Nowoczesne zaplecze konferencyjne, wykwintna kuchnia regionalna oraz szeroka gama atrakcji integracyjnych sprawiają, że każdy pobyt w tym wyjątkowym miejscu staje się niezapomnianym przeżyciem. Odkryj, jak połączyć efektywną pracę z chwilami odprężenia w otoczeniu dziewiczej przyrody!

Pałac Żelechów jest kameralnym, luksusowym obiektem hotelowym położonym na terenie rozległego parku w województwie mazowieckim 87 km od Warszawy. Swoją wyjątkowość zawdzięcza połączeniu XVIII-wiecznej architektury oraz zabytkowego klimatu z perfekcyjnym, a także nowoczesnym wyposażeniem. To obiekt dla osób oczekujących najwyższego standardu, w ekskluzywnych, nowoczesnych wnętrzach.

Event Hall w Fabryce Norblina to wyjątkowa przestrzeń eventowa w Warszawie, gdzie industrialny styl spotyka się z nowoczesnymi rozwiązaniami. Na ponad 600 m² można zorganizować różnorodne wydarzenia, od konferencji i bankietów po premiery filmowe. Do dyspozycji gości są sale kinowe z systemem Dolby Atmos®, przestronne lobby oraz 14-metrowy bar serwujący autorskie koktajle. Nowoczesne zaplecze audiowizualne, cateringowe i profesjonalna obsługa w zabytkowym otoczeniu Fabryki Norblina gwarantują unikatowy charakter każdego eventu.