Roman Pawlik Szefem Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków

Roman Pawlik Szefem Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków Od lipca 2021 stanowisko Szefa Kuchni hotelu Radisson Blu w Krakowie obejmuje Roman Pawlik. Funkcję tę łączy odtąd razem z dotychczasową pozycją Szefa Kuchni hotelu Park Inn by Radisson w tym samym mieście.

Roman Pawlik z gastronomią jest zawodowo związany od 15 lat, a z Radisson Hotel Group od blisko 4. Jako Szef Kuchni hotelu Park Inn by Radisson poznał standardy i zasady pracy tej sieci. Jest mocno związany z Krakowem i lokalne smaki swojego regionu promuje w prowadzonych przez siebie restauracjach.

– Kuchnia hotelowa musi odpowiadać gustom i upodobaniom smakowym gości z całego świata, jednak dla mnie ważne jest łączenie jej z lokalnymi produktami i daniami regionalnymi – mówi Roman Pawlik. – To dla mnie istotne, by opierała się na świeżych i sezonowych składnikach od najlepszych dostawców. Dbam o to i osobiście sprawdzam ich jakość – dodaje.

Bardzo dynamiczny, otwarty, sprawdzający się w działaniu – tak można opisać nowego Szefa Kuchni, którego na obydwu stanowiskach czeka aktualnie sporo wyzwań. Jakich? To między innymi skomponowanie nowego menu podążającego za aktualnymi trendami i międzynarodowymi standardami sieci. To również rekonstrukcja zespołu obydwu hoteli mogącego obsłużyć coraz większą liczbę gości i wydarzeń, jakie po etapie przestoju wracają do Krakowa.

– Jako Szef Kuchni dbam, by każda osoba w zespole miała pełną świadomość, że efekt naszej wspólnej pracy w równym stopniu zależy od wszystkich. Każdy ma wpływ na smak naszej kuchni, kształtowanie menu i funkcjonowanie gastronomii. Dzielę się w tym zakresie swoją wiedzą, daję przestrzeń do rozwoju, wspieram i obdarzam każdego pełnym zaufaniem – mówi.

Oprócz nacisku na kuchnię lokalną i sezonową zawodowo Roman Pawlik jest też wielkim zwolennikiem kuchni francuskiej – za techniki przygotowywania potraw oraz włoskiej – za jej wspaniałe, świeże i lekkie składniki. Prywatnie zaś uwielbia kuchnię tajską i indyjską – za różnorodność przypraw i smaków. 



Centrum Konferencyjno-Szkoleniowe Boss*** to stylowy i elegancki hotel ulokowany w otoczeniu malowniczego Mazowieckiego Parku Krajobrazowego. Dzięki swojej lokalizacji Hotel Boss*** jest doskonałym miejscem zarówno dla gości indywidualnych, jak i biznesowych. Wszechstronność naszego hotelu pozwala zaproponować Gościom idealne miejsce do pracy i odpoczynku oraz spotkań biznesowych, firmowych, czy też organizacji imprez rodzinnych.

Blue Mountain Resort w Szklarskiej Porębie jest komfortowym oraz luksusowym kompleksem apartamentowym, który jest znakomitym miejscem na relaks i odpoczynek. Nasz obiekt powstał z myślą o komforcie dla gości oraz stworzenia przepięknego miejsca w samym sercu gór. Obiekt jest doskonałym połączeniem nowoczesności i rozrywki z ciszą i spokojem. To niepowtarzalne miejsce daje możliwość spędzenia czasu aktywnie, zrelaksowania się po trudnym dniu oraz zapomnienia o trudach codzienności.

Kompleks biurowo-konferencyjno-usługowy "OPOLSKA 22" dysponuje 8 nowoczesnymi, klimatyzowanymi salami konferencyjno-szkoleniowymi. Zróżnicowane wielkością sale dają możliwość pomieszczenia od 15 do 180 uczestników. Kompleks mieści się w centrum Katowic, przy ulicy Opolskiej 22, w pobliżu znajdują się przystanki autobusowe i tramwajowe, bardzo dobry dojazd z DTŚ i A4. Wysoki standard wykończenia, windy, parking.