Manuel Martinez Garcimartin z branżą hotelarską związany jest od 2000 roku. Pracując dla różnych marek sieci Starwood, swoją karierę zawodową rozpoczął od stanowiska Kierownika Działu Bankietów w hotelu The Westin Palace w Madrycie, zajmując kolejno pozycję Kierownika Działów Restauracyjnych w hotelu The Westin La Quinta Golf & Resorts w Marbella w Hiszpanii. W 2005 roku po raz pierwszy objął stanowisko F&B Managera na kompleks hoteli Westin oraz St. Regis w Nowym Jorku. W czasie swojej kilkuletniej kariery pracował także w hotelu The Ritz Carlton New York Central Park, odpowiadając za właściwe zarządzanie hotelowych restauracji. Do Polski przyjechał z Hiszpanii, gdzie w hotelu Maria Cristina – marka Luxury Collection, sieci Starwood pełnił funkcję Dyrektora Gastronomii.
Hotel Sheraton Krakow posiada 233 pokoje, pokoje klubowe wraz z dostępem do ekskluzywnej Sali Klubowej, Link@Sheraton, sale konferencyjne, salę balową, restaurację, fitness center i basen. Wszystkie pokoje oraz apartamenty wyposażone są w rozwiązania telekomunikacyjne najnowszej generacji.
Źródło: PR