Słodkie Przyjemności w sopockim Sheratonie

W grudniu hotelowe restauracje i bary hotelu Sheraton Sopot zapraszają na pyszne desery i ciasta.

 

Słodkie Przyjemności w sopockim Sheratonie
 
W grudniu hotelowe restauracje i bary hotelu Sheraton Sopot zapraszają na pyszne desery i ciasta.
 
Wszyscy amatorzy słodkości i wielbiciele łakoci będą mieli okazję spróbować specjałów przygotowanych według receptur Krzysztofa Ilnickiego – szefa cukierni hotelu Sheraton Sopot.
 
Wśród propozycji znajdują się takie przysmaki jak:
  • Waniliowy pudding zapiekany z rodzynkami i kawałkami słodkiego pieczywa serwowany z  bita śmietana i cynamonem
  • Klasyczne ciasto daktylowe z brązowym cukrem, podawane z sosem karmelowym
  • Tradycyjna tarta na cieście francuskim z gruszkami zapiekanymi w cukrze w towarzystwie  lodów waniliowych
  • Ciasto borówkowe czyli biszkopt miodowy z  borówką brusznicą i sosem klonowym
  • Oraz piernik w gorzkiej czekoladzie z ganache o smaku grzanego wina, dżemem i figami.
 
Grudzień to miesiąc, który kojarzy się nam z ciepłymi domowymi wieczorami, ogniem, który płonie w kominku i zajadaniem się słodkimi przysmakami. Wszyscy przygotowujemy się do świąt i pozwalamy sobie na odejście od całorocznej diety aby nieco osłodzić sobie atmosferę świątecznych przygotowań.” -komentuje Krzysztof Ilnicki. „Mam nadzieje, że przygotowana na okres przedświąteczny karta słodkich przysmaków wprowadzi naszych gości w ciepłą i przyjazną  rodzinną atmosferę świąt.”
 
Specjały ze słodkiej karty przysmaków  będą dostępne w Restauracji Wave, Barze 512 i Barze Rotunda do końca grudnia. Do każdego ciastka podawana będzie kawa. lub herbata. Cena zestawu to 25PLN.
 
Wśród wszystkich gości, którzy skorzystają z tej oferty zostanie wylosowana atrakcyjna nagroda. Szczęśliwy zwycięzcą będzie miał szanse na prywatną lekcję przyrządzenia słodkiego przysmaku z szefem cukierni Krzysztofem Ilnickim.
 
Krzysztof Ilnicki  swoją przygodę ze światem cukiernictwa rozpoczął  w 2002 roku. Doświadczenie zawodowe zdobywał głównie w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii. Po raz pierwszy z profesjonalnym światem cukiernictwa IIlnicki zetknął się w Chatham Bars Inn w Stanach Zjednoczonych, gdzie przeszedł szereg szkoleń z zakresu zmysłowej kreacji dań deserowych.
Po okresie spędzonym w Ameryce Północnej wrócił do Europy, kontynuując swoją karierę w restauracji Mirabelle w Londynie, a następnie w wiodącej londyńskiej firmie specjalizującej się w organizacji elegankich imprez – Urban Caprice. Przed powrotem do Polski Ilnicki, przez ponad rok pracował w  Hakkasan Restaurant London na stanowisku szefa cukierni – Executive Pastry Chef. Zarówno restauracja Mirabelle, jak i Hakkasan to miejsca o międzynarodowej renomie, szczycące się najwyższym wyróżnieniem w świecie restauratorów – gwiazdkami Michelin.
 

Wyższa Szkoła Zarządzania w Częstochowie oferuje wynajem sal wykładowych,pracowni komputerowych i auli. Szkoła umożliwia organizację konferencji,sympozjów, szkoleń i spotkań rekrutacyjnych.

Nieprzeciętna lokalizacja nad samym jeziorem w sercu Puszczy Piskiej,to bez wątpienia jedno z najpiękniejszych miejsc na mapie Mazur.Doceniony przez Gości nowy butikowy hotel dla dorosłych i młodzieży 16+.Doskonałe miejsce dla spragnionych ciszy, spokoju i błogiego relaksu.

Hotel zlokalizowany jest w Zegrzu Południowym, na północny-wschód od Warszawy, zaledwie 25 km od centrum miasta. Malowniczo położony nad samym brzegiem Zalewu Zegrzyńskiego ma własną plażę, molo i przystań dla sprzętu wodnego.          Do niedawna Zegrze postrzegane było wyłącznie jako miejsce weekendowego wypoczynku warszawiaków, jednak za sprawą