Słodkie Przyjemności w sopockim Sheratonie
W grudniu hotelowe restauracje i bary hotelu Sheraton Sopot zapraszają na pyszne desery i ciasta.

Wśród propozycji znajdują się takie przysmaki jak:
-
Waniliowy pudding zapiekany z rodzynkami i kawałkami słodkiego pieczywa serwowany z bita śmietana i cynamonem
-
Klasyczne ciasto daktylowe z brązowym cukrem, podawane z sosem karmelowym
-
Tradycyjna tarta na cieście francuskim z gruszkami zapiekanymi w cukrze w towarzystwie lodów waniliowych
-
Ciasto borówkowe czyli biszkopt miodowy z borówką brusznicą i sosem klonowym
-
Oraz piernik w gorzkiej czekoladzie z ganache o smaku grzanego wina, dżemem i figami.
„Grudzień to miesiąc, który kojarzy się nam z ciepłymi domowymi wieczorami, ogniem, który płonie w kominku i zajadaniem się słodkimi przysmakami. Wszyscy przygotowujemy się do świąt i pozwalamy sobie na odejście od całorocznej diety aby nieco osłodzić sobie atmosferę świątecznych przygotowań.” -komentuje Krzysztof Ilnicki. „Mam nadzieje, że przygotowana na okres przedświąteczny karta słodkich przysmaków wprowadzi naszych gości w ciepłą i przyjazną rodzinną atmosferę świąt.”
Specjały ze słodkiej karty przysmaków będą dostępne w Restauracji Wave, Barze 512 i Barze Rotunda do końca grudnia. Do każdego ciastka podawana będzie kawa. lub herbata. Cena zestawu to 25PLN.
Wśród wszystkich gości, którzy skorzystają z tej oferty zostanie wylosowana atrakcyjna nagroda. Szczęśliwy zwycięzcą będzie miał szanse na prywatną lekcję przyrządzenia słodkiego przysmaku z szefem cukierni Krzysztofem Ilnickim.
Krzysztof Ilnicki swoją przygodę ze światem cukiernictwa rozpoczął w 2002 roku. Doświadczenie zawodowe zdobywał głównie w Stanach Zjednoczonych i Wielkiej Brytanii. Po raz pierwszy z profesjonalnym światem cukiernictwa IIlnicki zetknął się w Chatham Bars Inn w Stanach Zjednoczonych, gdzie przeszedł szereg szkoleń z zakresu zmysłowej kreacji dań deserowych.
Po okresie spędzonym w Ameryce Północnej wrócił do Europy, kontynuując swoją karierę w restauracji Mirabelle w Londynie, a następnie w wiodącej londyńskiej firmie specjalizującej się w organizacji elegankich imprez – Urban Caprice. Przed powrotem do Polski Ilnicki, przez ponad rok pracował w Hakkasan Restaurant London na stanowisku szefa cukierni – Executive Pastry Chef. Zarówno restauracja Mirabelle, jak i Hakkasan to miejsca o międzynarodowej renomie, szczycące się najwyższym wyróżnieniem w świecie restauratorów – gwiazdkami Michelin.