Sukces w gastronomii – porcja wiedzy podczas Targów EuroGastro

20. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro to okazja by wziąć udział w szkoleniach i konferencjach. Organizator targów, firma MT Targi Polska, oferuje w tym roku trzy spotkania, na których zostaną poruszone zagadnienia związane z zarządzaniem i marketingiem w gastronomii. Targi EuroGastro odbędą się w dniach 6-8 kwietnia br. w Warszawie.

 Właściciele i zarządzający restauracjami, hotelami, barami, kawiarniami i innymi punktami gastronomicznymi mogą zapoznać się z najnowszymi trendami w sektorze HoReCa, poszerzyć swoją wiedzę podczas sesji merytorycznych, a także spotkać się z ekspertami, którzy chętnie podzielą się doświadczeniem.

 

Historie sukcesu

Pierwszego dnia Targów EuroGastro, tj. 6 kwietnia, odbędzie się szkolenie pt. „Jak efektywnie zarządzać biznesem gastronomicznym”. W trakcie spotkania, którego organizatorem jest redakcja magazynu Restauracja, będzie mowa o systemach kontroli jakości, sposobach skutecznej motywacji pracowników, konstruowaniu odpowiedniej karty dań, a także o tym, jakie informacje biznesowe można pozyskać z rachunku zysków i strat. Trenerami będą uznani w środowisku restauracyjnym Piotr Komór z Hard Rock Cafe w Warszawie oraz Piotr Grajewski z Santa Fe Partners.

Szkolenie rozpocznie się o godzinie 13:00 i potrwa do 15:30, a koszt udziału to 199 zł netto.

Poznaj – Stoły grzewcze Orest. Praktyczne i efektywne rozwiązanie dla gastronomii

Siła opinii klientów

Klienci coraz chętniej w Internecie wyrażają opinie na temat odwiedzanych lokali. Podczas bezpłatnej konferencji pt. „Jak opinie dostępne w sieci z rynku HoReCa wpływają na podejmowanie decyzji” Daniel Rozy z portalu Zwiadowca.pl. wskaże w jaki sposób je wykorzystać, by były źródłem biznesowej wiedzy, a także jak uczynić z nich użytek w komunikacji w mediach społecznościowych.

Konferencja odbędzie się drugiego dnia targów, tj. 7 kwietnia, w godzinach 10:30-11:15.

 

Skuteczna reklama

Kolejną propozycją szkoleniową jest udział w spotkaniu organizowanym przez firmę AF Media, właściciela serwisu GdzieZjesc.info®. „Reklama restauracji – dobór mediów, tworzenie materiałów, budżet, terminy, nadchodzące trendy, opinie w sieci…” to propozycja dla osób, które już funkcjonują w biznesie gastronomicznym, bądź zamierzają otworzyć lokal. Na szkoleniu Anna Dębska opowie o praktycznej stronie przygotowania działań marketingowych, które pozwolą osiągnąć zamierzone cele.

Szkolenie zaplanowane jest na 7 kwietnia w godzinach 11:30-14:30. Opłata za udział wynosi 49 zł netto.

 

Informacje praktyczne

20. jubileuszowa edycja Targów EuroGastro odbędzie się w dniach 6-8 kwietnia 2016 roku w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Rejestracja online na targi upoważnia przedstawicieli branżowych do 50% zniżki na bilet wstępu. Więcej informacji oraz linki do rejestracji na szkolenia znajdują się na stronie www.eurogastro.com.pl.

Fabryka Wełny Hotel & Spa to wielofunkcyjny i nowoczesny obiekt konferencyjny położony
w samym sercu Pabianic,w malowniczej okolicy tuż pod Łodzią.
Stworzony dla gości ceniących sobie komfort, relaks jak również lubiących aktywnie spędzać czas. Hotel idealnie nadaje się do organizacji różnego rodzaju konferencji, szkoleń oraz spotkań biznesowych czy bankietów.

Klub Golfowy ''Lisia Polana'' jest obiektem sportowo-konferencyjnym mieszczącym się w przepięknej Dolinie Wkry zaledwie 45 km od centrum Warszawy w drodze na Gdańsk. Poza zapleczem golfowym na jakie składa się Mistrzowskiej Klasy 18-sto dołkowe pole oraz tereny do ćwiczeń posiadamy dwa ziemne korty tenisowe oraz duży teren wokół budynku.